Халюционогенната Архитектура на бъдещето

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Любов, мир, и ... Метрополия

Не можем да спрем да си фантазиране за условията на живот в градска утопия: Някои се опитват да дадат на своите фантазии реалистична основа, за да ги "приземят" в тухли и хоросан  ... докато други изграждат архитектурните визии за утрешния свят, които са по ... Е, да мечтайте.

Не е напълно халюцинация.

(Хидро-Net футуристичен градски проект за Сан Франциско - повече информация)
(Футуристичен медицински център -  информация И луди архитектурни концепции, като тази)

Някои примери от началото на халюцинацията (все още ненадминати в ретро-футуристичното величие) - Ню Йорк през 2032:

(Фрагмент от корицата на "Наука & механика" списание, 1931)

Плъзгащи настилки - и дълбостъргач ! (Концепция от 1931):

(Снимки чрез)

Бъдещето на  града от Francisco Mujica: един утилитарен "кошмар":

(чрез)

Дори по-лошо,  "Cube City" (1930) -



Бурж Дубай

Франк Лойд Райт е - без преувеличение - брилянтен. С поглед към неговия дизайн, лесно можете да ги видите като просто им прелест: дома, смеси от естествени и изкуствени, Азия и Западна, минимална и драматични. Но това е лесно да се забрави, че Райт напълно пренаписал архитектура, когато колите, паркирани пред къщата му са Форд Модел Т. Това е едно нещо да мечтая за бъдещето, когато сте в един свят - като днес - това е винаги гледам напред, винаги мисли за утрешния grandly драматично, но съвсем друго, когато сте в момент, когато мъжете са облечени гети, и жени Хоп поли - и бъдещето изпада в евтини пулпове, в най-добрия.

И Райт определено имаше очи към бъдещето. Един от най-мечтател проекти е този за децентрализирано град, наречен Broadacre. Макар и не толкова поразителен, тъй като някои от другите си проекти, е радикална за времето си. Но още по-радикални беше това, което е трябвало да бъде шедьовър на Райт, един растящ изпълнение: В Илинойс.


Покачващите се прави, тъй като Илинойс е трябвало да бъде един небостъргач - рядко нещо за Райт. Но не само всеки двадесет или тридесет-четиридесет под крилото си умения. Не, на Илинойс е трябвало да бъде една забележителност в Чикаго до края на всички забележителности: една миля-висок небостъргач.

(Снимки чрез 1, 2)

Уви, никога не Райт бе близо да се видим създаването му, както всичко друго, но скици и планове.

Плаващ Atlantis Hotel, 1928:

(Снимки чрез)

Друга архитектурна визия с много дълги разстояния е недостъпно Бъкминстър Фулър. Бъки създаде това, което някои смятат прекалено практически геодезически и полирана стомана бъдеще с зашеметяващ набор от дизайни и изобретения - много от които са надминали проектът етап и може да се види, докосне или дори задвижване. Както Райт му проекти са често дори по-невероятно в светлината на, когато са били създадени. Неговата Dymaxion Къща, например, е създаден през 1929 г., и неговия невероятно кола Dymaxion действително изпъди по улиците на Ню Йорк през 1933 година. дизайни Фулър са били, меко казано, неясен, строго практически: Dymaxion си домове да бъдат създадени на едно поточна линия с гъвкави спецификации, а не в тяхното производство, но за тези, които е трябвало да живеят в тях.

(Image чрез)

Къщата може да е абсолютно брилянтен в техния проект - включване на много вдъхновен функции, като например способността им за рециклиране на вода - и колата му буквално може да са задвижвани пръстени около колите на 1944, но в бъдеще видения човечеството Фулър би са по-малко месо и кръв и по-скоро като единна части в многобройните му сложни механизми.


А света на живите зелени: визия от Люк Schuiten

Други архитекти и визионерите са взели много по-естествен подход към техните далеч напред спекулации и дизайни. Люк Schuiten, Например, погледна утре и не видях стомана и хром, метал и тежката промишленост, а вместо това в света на живите зелени. Тя се нарича Archiborescence - Му проекти са за градовете, отглеждани и тенденции като овощни градини. Да живееш в свят Люк ще бъде като съществуващи в един град на небостъргач дървета, огради къщи, горски складове и Prairie паркове - една прекрасна мечта за онези, които дълго за човека най-накрая да живее с-не и против - природата ... въпреки че може би един пръстен на ада, ако имате сенна хрема.

(Снимки от Люк Schuiten, чрез)

Комунистическата готически: Архитектурни Visions от Яков Chernyakov, 1920 - 1930

Ние вече писа за изумителен имперски градски мечтите на Яков - натиснете тук. Ето още няколко погледа си към бъдещето бароков град Мега:

(Снимки чрез)

Райт е изкуство, Фулър е студено логика, Люк е природа, но ако искате една визия за бъдещето, който е нито едно от по-горе, във всяко едно отношение, трябва да погледнем в работата на Superstudio. Създадена през 1966 г. от Адолфо Natalini и Кристиано Toraldo, планове Superstudio за бъдещето са възмутителни, тревожно, и - най-вече - нереално.

(Снимка кредит: Адолфо Natalini, Музеят на модерното изкуство)

В интерес на истината, никога не Natalini и Toraldo наистина мислех за създаване на действително техните визии за бъдещето - за разлика от Райт Fuler и Люк - и разглеждането на някои от своите проекти, които могат да бъдат много добре.

Вземете, например, си план да извърши всички сгради в Пиза постно - всяка сграда с изключение на известната кула на града, или прочутото си "Мозъчен Сити", където жителите ще бъде точно това: мозъци в буркани, с концепцията на съвършен град включени в техните cortexes чрез пряка стимулация.


Съвременник на Superstudio, Archigram създадени проекти, които не са били толкова Avant охрана - всъщност те са почти реалистични, най-малко в сравнение. Един от най-известните си видения е за един град, който perambulates в провинцията ... и преди да прескачат си речник, те, предназначени за техните градове на бъдещето, за да се чудовищни ходене машини, Разхождат от една част на света до другия.

Утре може да не е тук все още, но за щастие е имало, и все още са, някои мечтатели, които са се опитали да очакваме с нетърпение да как да се живее. Всичко, което може да направите, е да се надяваме, че някои от техните по-скандално видения се превърне в реалност, и които никога не правят другите.

От по-реалистични близкото бъдеще видения (Увеличи):

(Снимка на кредит: Meduza изкуства, Productions Луна Сити)

(Снимка на кредит: Марк Goerner)

(Снимка на кредит: Филип Уилямс)

(Оригинали неизвестен)

... за дивите неща, като това обрасли "Корусант" например:

(Снимка на кредит: Крейг Мълинс)

"Shroom Сити, От Фредерик Арно Св. (Увеличи):


Водопад Castle, Също и от Фредерик Св. Арно:

(Изкуство от Фредерик Св. Арно)
Халюционогенната Архитектура на бъдещето - 2.6 out of 5 based on 5 votes
 

Ако искате да бъдете център на внимание, осигурете си страхотен чорапогащник

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

Не сте и предполагали колко внимание и завист можете да съберете само обувайки един невероятен и забавен чорапогащник. Разкрийте характера си, подчертайте краката си. 

Продължение...

Ако искате да бъдете център на внимание, осигурете си страхотен чорапогащник - 3.0 out of 5 based on 6 votes
 

Добрия интериорен дизайн ще Ви помогнe при продажбата на жилище!

( Votes )
Оценка на читателите: / 13
Слаба статияОтлична статия 

alt
Добрият интериорен дизайн ще ви помогне при продажбата на жилище!

Когато продаваме жилище винаги очакванията са за постигане на добра цена и бърз резултат на продажба. Разнообразието в пазара на недвижими имоти , конкуренцията, която Ви принудаждава да промените цената, финансовата криза, която засяга най -силно именно този сектор, са факторите, които биха попречили очакванията Ви да станат реалност. Изготвянето на интериорен дизайн от спациалист ще Ви помогне да преoдолеете тези проблеми и да останете конкурентно способни на пазара на имоти.

Пространството, което предлага добър превлекателен вид, ще превлича най-голям брой потенциални собственици. Жилище проектирано от интериорен дизайнер предлагано успередно със същото такова по квадратура, но без намесата от специалист, ще бъде продадено много по-бързо. Нещо повече неговата цена, ще бъде добре приета и качествено защитена.

Продължение...

Добрия интериорен дизайн ще Ви помогнe при продажбата на жилище! - 4.1 out of 5 based on 13 votes
   

Необикновенно изкуство от обикновенни предмети - част 2

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Мебели & Дизайн идеи с предмети от бита

Абажур направени от шивашки метър:

Продължение...

Необикновенно изкуство от обикновенни предмети - част 2 - 3.0 out of 5 based on 2 votes
 

Необикновенно изкуство от обикновенни предмети

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

"Намерени" обекти + "смесена техника" = нереално изкуство



 Подобрение на скулптури - жаби с които просто искате да се забавлявате.

Mila Kalnitskaya & Micha Maslennikov решиха, че майката природа е лишила жабите от способността да летят, така че те имат нужда от външна помощ за това. Разбира се, "нито едно животно не е наранено по време на процеса на изкуството и т.н."

Продължение...

Необикновенно изкуство от обикновенни предмети - 5.0 out of 5 based on 3 votes
   

Страница 5 от 37

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>