Разкрий лъжеца

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
altВсяка жена може да разобличи дори изпечения лъжец, защото на жените определено им е по - лесно да разгадаят жестовете на силния пол, а на мъжете опредлено им е по - трудно да разберат жените. Ти ще си съвсем наясно, щом усвоиш знаците, които го здават.

1. Краката му го издават
Ако увие крака си около стола, това е показател за желанието му умишлено да премълчи нещо – като истината например.

2. Прави пауза
Задай му прост, ясен въпрос – например: „Къде беше снощи?“ или дори „Изневеряваш ли ми?“. Ако преди да отговори, направи по-дълга пауза или първо повтори въпроса ти, значи имате проблем.

3. Палците му издават неудобството
Ако по време на разговора ви, ръцете му са прибрани в джобовете – с други думи палците му също са вътре в тях – значи е изнервен. От теб зависи да откриеш причината.

4. Не е способен да те излъже наобратно
Ако някой ти разказва история, която намираш за супер съмнителна, се опитай да му зададеш въпроси, които го карат да разкаже събитията в различен ред. Когато измисля фалшива история, човек може да я разкаже в ред а-б-в-г, но ще му е почти невъзможно да я разкаже в ред г-в-б-а.
 

 

 


 

5. Свива рамене... когато не трябва
Ако ти съобщава за „категоричен“ факт - „Снощи излизах с приятелите ми!“ – и същевременно свива едното или двете си рамене, премини на режим „повишено внимание“. Това движение показва, че на подсъзнателно равнище, той не се съгласява с това, което казва.

6. Започва с „но“
Ослушвай се за подобни фрази: „Знам, че звучи странно, но...“ или „Няма да повярваш, но...“ Най-вероятно всичко, което последва... ами, няма да е вярно. 

7. Езикът му не лъже
Ако при зададен от теб въпрос, човекът насреща веднага покаже езика си или оближе устната си, преди да премине към отговора, значи вярва, че нещо ще му се размине.

8. Гледа те право в очите
Понякога лъжецът е толкова отдаден на целта да докаже откровеността си, че е склонен да те гледа в очите за неудобен период от време. Прави това с идеята, че доказва, че няма какво да крие от теб.

9. Не може да адаптира историята си
Точно както един лъжец е неспособен да смени реда, в който разказва измислената си история, той не успява да я изглади и когато един от компонентите й е опроверган. Така че, ако имаш неопровержими доказателства срещу едно от твърденията му и той откаже да промени историята, можеш да бъдеш напълно сигурна, че на останалото също не може да се разчита.

10. Опитва да се прикрие с ръка
Лъжецът не иска да виждаш какво казва отблизо. Затова често поставя една от ръцете си пред лицето – за да почеше носа си, да потърка окото си, да потрие брадичката – без да го осъзнава, в опит да „спре“ думите, които излизат от устата му.


космополитан.бг
 

 

 


 
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Разкрий лъжеца - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: