От живота ... - Lamqta.com Lamqta.com - https://lamqta.com/ot-jivota/blog Tue, 18 Dec 2018 15:22:01 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management bg-bg Диамантените гоблени – красота и средство за прогонване на стреса https://lamqta.com/ot-jivota/diamantenite-gobleni-krasota-i-sredstvo-za-progonvane-na-stresa https://lamqta.com/ot-jivota/diamantenite-gobleni-krasota-i-sredstvo-za-progonvane-na-stresa
Колкото и да не ни се иска дните ни са изпълнени с много бързане, безброй задачки и премисляне на всяко действие по 100 пъти. На края на деня човек има нужда от нещо, с което да прогони мислите за работа и тревогите, депресията или просто да се разнообрази като оплакне окото с нещо красиво, което самият той е изработил. Така след дълго търсене в сферата на нещата тип „ направи си сам“ и приложните изкуства - аз намерих моето нещо – елмазените гоблени ( познати още като диамантени гоблени). Пристигам в къщи след всеки ужасен и натоварен ден на работа и си подреждам гоблена, мънистата и всичко нужно за да седна да работя.
]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Thu, 29 Nov 2018 05:55:24 +0000
УКРАСАТА за праздника оставя усещането за НЕЗАБРАВИМ РОЖДЕН ДЕН https://lamqta.com/ot-jivota/ukrasata-za-prazdnika-ostavq-useshtaneto-za-nezabravim-rojden-den https://lamqta.com/ot-jivota/ukrasata-za-prazdnika-ostavq-useshtaneto-za-nezabravim-rojden-den Украса за детски праздник

За да организираме запомнящо се парти са важни няколко неща – гостите, мястото, музиката и не на последно място украсата
Всяко, ама наистина всяко място би могло да се превърне в уникално кътче за твоят празник! И най-важното условие за това е украсата за детското парти! Ние в CraftLand сме достигнали до този извод след доста организирани рождени дни. 
 
И разбира се, че децата са на първо място.
]]> bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Mon, 19 Nov 2018 10:35:23 +0000 КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДИАМАНТЕН И ЕЛМАЗЕН ГОБЛЕН? https://lamqta.com/ot-jivota/kakva-e-razlikata-mejdu-diamanten-i-elmazen-goblen https://lamqta.com/ot-jivota/kakva-e-razlikata-mejdu-diamanten-i-elmazen-goblen елмазени гоблени аленотоцвете.ком

Всеки любител на това блестящо хоби поне веднъж се е запитал ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН и ЕЛМАЗЕН ГОБЛЕН? Това два различни продукта ли са? Защо в едни сайтове са отбелязани като диамантени гоблени, а в други като елмазени гоблени и всеки от тях упорито твърди, че е прав?

]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Thu, 04 Oct 2018 12:15:55 +0000
Имате икони у дома? А правилно ли сте ги сложили? https://lamqta.com/ot-jivota/imate-ikoni-u-doma-a-pravilno-li-ste-gi-slojili https://lamqta.com/ot-jivota/imate-ikoni-u-doma-a-pravilno-li-ste-gi-slojili
иконите у домаВъв всеки дом трябва да има икона. Обитателите на дома избират на кой светец или светица да е тя спрямо това как се казват, има ли специални събития в живота им, които ги навеждат на мисълта, че някой светец ги покровителства, дали има проблеми в дома и точно определен светец е добре да бъде поканен в този дом. 
]]> bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Sun, 13 Aug 2017 05:53:42 +0000 КАК ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ КАЧЕСТВЕН ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН https://lamqta.com/ot-jivota/kak-da-si-izberete-kachestven-diamanten-goblen https://lamqta.com/ot-jivota/kak-da-si-izberete-kachestven-diamanten-goblen диамантен гоблен

Нека надигнем булото и погледнем от къде пристигат красивите и блестящи диамантени гоблени. Вярваме, че сте си задавали въпросът защо има разминавания в цените и защо разни жени продават чрез социалните мрежи толкова евтини такива. Нима сайтовете, които ползват отстъпки за количества и редовен внос не могат да дадат по-добра цена?

]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Tue, 02 May 2017 07:28:39 +0000
Вижте почивните дни за април и май. Чака ни дълга ваканция за Великден. https://lamqta.com/ot-jivota/vijte-pochivnite-dni-za-april-i-may-chaka-ni-dalga-vakanciq-za-velikden https://lamqta.com/ot-jivota/vijte-pochivnite-dni-za-april-i-may-chaka-ni-dalga-vakanciq-za-velikden

Хубави новини - официалните почивни дни за април и май са в изобилие. Очакват ни няколко струпвания на почивни дни покрай Великден и майските празници.
Тази година Великден ще празнуваме на 16 април. Но почивните дни покрай празника ще са цели 4, а именно – няма да работим на 14, 15, 16 и 17 април.
]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Mon, 13 Mar 2017 06:33:02 +0000
Чудотворната икона Седмострелна дава мир и разбирателство в дома и спасява от безплодие https://lamqta.com/ot-jivota/chudotvornata-ikona-sedmostrelna-dava-mir-i-razbiratelstvo-v-doma-i-spasqva-ot-bezplodie https://lamqta.com/ot-jivota/chudotvornata-ikona-sedmostrelna-dava-mir-i-razbiratelstvo-v-doma-i-spasqva-ot-bezplodie
чудотворната икона седмострелна

Наречена  е „Седмострелна“, тъй като изобразява Божията майка със седем кинжала/стрели забити в гърдите и. Една от малкото икони, на която Божията майка е без Младенеца. Нейното чудо се крие в другото и наименование, а именно иконата, която смекчава злите сърца. 

Тя е олицетворение на милосърдието и търпимостта, към която всички ние трябва да се стремим.
]]> bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Fri, 22 Apr 2016 17:23:00 +0000 Димитрина Игнатова Цонева - Речевото поведение на българите свързано с празнуването на рожден ден https://lamqta.com/ot-jivota/dimitrina-ignatova-coneva-rechevoto-povedenie-na-balgarite-svarzano-s-praznuvaneto-na-rojden-den https://lamqta.com/ot-jivota/dimitrina-ignatova-coneva-rechevoto-povedenie-na-balgarite-svarzano-s-praznuvaneto-na-rojden-den Димитрина Игнатова Цонева

 reèwo powedenie rovden den

Рожденият ден, като един от най-личните празници в нашия живот, дава повод за безброй магически действия и думи, които да създадат атмосфера на радост, на опора, на бодрост, на надежди… Пожеланията за този празник са твърде индивидуални. Те зависят от междуличностните отношения между родители и деца или между приятели. Затова при тях са недопустими  шаблонът, грубите шеги, двусмислието, непрецизността.


Още древните са  обмисляли много добре пожеланията си към рожденика, изказани устно или писмено в стихотворна или прозаична форма.  От надписи върху предмети, епиграми или литературни произведения съдим, че те пожелавали празнуващият много често да има този ден и да се радва на всичко добро.


Още древните са  обмисляли много добре пожеланията си към рожденика, изказани устно или писмено в стихотворна или прозаична форма.  От надписи върху предмети, епиграми или литературни произведения съдим, че те пожелавали празнуващият много често да има този ден и да се радва на всичко добро.


За съжаление в нашето съвремие богатството от етикетни формули за изказване на пожелания е изгубено. Като основен източник на информация за проучване речевото поведение по време на празнуване на рожден ден е използвана анкета, която изисква свободни отговори. Анкетата бе проведена с 9-10-годишни ученици, със студенти, с родители, учители и университетски преподаватели. Освен това са проучени и много сайтове, в които има специално събрани пожелания за рожден ден или където отделни хора си споделят радостта, че имат «бърд дей».

Отговорите на у ч е н и ц и т е в анкетите са непринудени, искрени, отразяват емоционалния отклик на децата. С  най-голяма фреквентност при децата в началните класове е пожеланието към техен приятел или съученик  “Да имаш много шестици!”- 91%; на по-заден план остава – “Да си жив и здрав”(65 %) , 21 % - “Да слушаш родителите си” .Единични поздрави от 9 – 10-годишните ученици са: сполука в живота, дълъг живот, щастливи мигове  и др. Ясно е, че децата използват заучени от  родителите си изрази.

Димитрина Цонева


ПОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ от Димитрина Игнатова Цонева - Речевото поведение на българите свързано с празнуването на рожден ден

]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Sat, 06 Feb 2016 08:54:50 +0000
Съветите на тъщата https://lamqta.com/ot-jivota/savetite-na-tashtata https://lamqta.com/ot-jivota/savetite-na-tashtata от книгата на Димитрина Игнатова Цонева - Вицове за тъщата:

 Вицове за тъщата

 

-          Мила дъще, щастлива ли си със съпруга си?

-          Много! Толкова съм щастлива, че сякаш не е мой мъж! Но какво ще ме посъветваш, мамо? Как да общувам с него?

-          Никога не спори с мъжа си, а  направо плачи!

 

]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Thu, 21 Jan 2016 21:04:30 +0000
Диамантени или елмазени гоблени - новото интересно и приятно хоби https://lamqta.com/ot-jivota/diamanteni-ili-elmazeni-gobleni-novoto-interesno-i-priqtno-hobi https://lamqta.com/ot-jivota/diamanteni-ili-elmazeni-gobleni-novoto-interesno-i-priqtno-hobi

Някой ги наричат диамантени гоблени, а други им казват елмазени гоблени. Независимо как ги наричате те са новото интересно хоби за всички любители на гоблени, пъзели и мозайки! Наистина красиво и увлекателно занимание. 

Какво представляват диамантените гоблени?
]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) От живота Sun, 17 Jan 2016 16:14:55 +0000