Билки, които ще се справят с повръщането

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Две супени лъжици ситно нарязани стръкове от ГРАДИНСКА ЧУБРИЦА се заливат с 1/2 л вряща вода и се оставят да киснат 1 час. Течността се прецежда и от нея се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.

Използва се и прясно изцеден СОК ОТ ЗЕЛЕ. Пие се по 1/2 кафена чашка 2-3 пъти дневно преди ядене.

Две супени лъжици ситно нарязани листа или стръкове от МАТОЧИНА се заливат с 1/2 л вряща вода и се оставят да киснат 2 часа. От прецедената запарка се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден.

Отлично средство против гадене и повръщане е сокът от МОРКОВИ, смесен с малко ДЖИНДЖИФИЛ. Четири моркова и 1 парченце (2 см) пресен джинджифилов корен се почистват и се изцеждат в сокоизтисквачка. Сокът се пие веднага.

Една препълнена чаена лъжичка стрити плодче та от КОРИАНДЪР се заливат с 1/4 л кипяща вода и се оставят да престоят 4 часа. Запарката се прецежда и се изпива преди хранене. Прилага се 3 пъти на ден

Една чаена лъжичка ситно стрити сушени листа от ДЖОДЖЕН се заливат с 1/4 л вряла вода и се варят 1-2 минути, след което се оставят да киснат 1 час. Запарката се прецежда и от нея се пие по 1 супена лъжица през половин час. Това средство е особено подходящо против повръщане при малки деца.

Вземат се 10 г СИНЯЖЛЪ ЧКА, 15 г МАГДАНОЗ и 15 г семе от КОПЪР и се варят 25-30 минути в 1 л вода. Отварата се оставя да се утаи, прецежда се и се пие студена, като се приема по 1 кафена чашка сутрин, обед и вечер. На деца се дава по 1 чаена лъжичка.


"Би лки и домашни средства при болести на храносмилателната система"

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: