Интериор на къща в Сиатъл, Вашингтон

( Votes )
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 

Дървото е основнит материал използван както при направата на самата къща, така и при подовата настилка и обзавеждането.
Къщата е проектирана от архитектите Фине(Finne).

Една от целите на проектирането на къщата е бил максималният достъп на естествена светлина в жилището. През деня светлината влиза директно от всички страни в къщата, а през нощта - къщата излъчва светлина и уют.


Замисълът е бил за дом за 2-ма- голямо отворено пространство, в което само спалнята и санитарният възел са обособени и оградени отделно.


От хроматична гледна точка, много добър ефект е постигнат при комбинацията на дървото в различните му тонове и използваното маслинено зелено и бяло-сиво. Подчертано усещането за спокойствие и хармония в дома, идеален за почивка и работа едновременно.


Формите са предимно геометрични, като е наблегнато изключително на функционалността. Плотът в кухнята е замислен така, че да може да се използва освен за направата на храната и за нейното консумиране, въпреки близостта на масата за наблизо обособената трапезария.


Също така, основата на плота, както и цялата кухня изобилства от шкафове за удобство на домакинята при прибирането и за да се избегне разхвърляния вид при ползването на много иначе дизайнерски интериори.


Минималистичното и геометрично обзавеждане превръщат в акцент на интериора - интересният таван.

 

 

снимки: фине.ком


Интериор на къща в Сиатъл, Вашингтон - 3.4 out of 5 based on 8 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: