Интернет ги издаде!

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Интернет ги издаде
Привидната обширност и анонимност на интернет кара хората да увековечават простотиите си с камери и телефони и след това гордо да се пъчат какви са ги свършили. Разпространявайки любителското си филмче как вандалстват или как се правят на мъже и половина очакват да впечатлят другите „мъжкари” и да предизвикат възхитените погледи на „женските”. Никой обаче не очаква, че вместо фенове на вратата му ще почукат полицаи и ще го задържат на база свършените злодеяние, които самия той прилежно е записал и разпространил.


Помните клипа, който обиколи мрежата, където петима наглед свестни момчета започнаха с груба шега в гробище и накрая се уляха с простотията. „Нищо сериозно не са направили!” ще каже някой приел шегата им и детското поведение, но хората, на чиито близки поругаха гробовете никак не мислят така.

Петима от групата, извършила вандалски действия в гробище в кърджалийското село Опълченско, са задържани от криминалисти, съобщиха от МВР. Единият от задържаните е пълнолетен, а другите четирима – непълнолетни. Всички те са жители на селото.

Проверката по случая започнала след подаден сигнал за разпространен видеоклип в интернет, на който се вижда как група младежи изтръгват кръстове от гробове, измъкват желязна ограда и извършват непристойни действия върху местата, където са положени покойниците.

Според комисар Красимир Василев, зам.-директор на ОДП-Кърджали, снетите до момента обяснения от непълнолетните в присъствие на педагог и инспектор от Детска педагогическа стая водят към заключението, че става дума за безмотивни хулигански действия. По първоначални данни момчетата са пили бира преди вандалската акция в гробището.

Интернет ги издаде. Явно не е толкова обширен, необятен и анонимен. Всъщност той въобще не е анонимен ако трябва да бъда точна.


хванати от интернет

Друг случай, където злосторниците са имали глупостта да снимат престъплението си е от Бахамите. Двойка била закопчана след като си устроила пиршество с изчезващ вид игуана и снимала и качила в нета всичко.

Ванеса Палм и Александър Ръст, съответно от Илинойс и Индиана, били сгащени от властите след като публикували снимки от изпечения на грил гущер в популярната интернет страница Facebook.
Арестът бил извършен миналия понеделник, когато властите получили фотосите, които представяли подробно целия ритуал по изяждането.

Според доклада на полицията доказателствата от снимките били неоспорими: "На тях ясно се виждат отделните стъпки на престъплението: "Как хващат игуаната, игуаната на парчета върху грила и фотоси как двамата обядват с влечугото".

Интернет ги издаде... Или пък не, глупостта и самохвалството им ги издаде, но дай боже всеки му такива не особено умни престъпници.

Силва Коен

 


 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Интернет ги издаде! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: