Най-романтичните места в света

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Романтиката не е като любовта, макар често да се бъркат двете понятия. Романтиката е спътник на влюбените, понякога тя е просто мълчание в близост до любимия, а друг път скъпо струваща подготовка на обстановката. Все пак само с чакане да се получи романтичната атмосфера от само себе си нещата не се подреждат както трябват.

Думата „романтика” често се асоциира предимно със свещи, вино и камина, но всеизвестно е, че има места по света, които зареждат душите на влюбените с нужната топлина и щастие без да носите в куфара ароматна свещ или скъпа бутилка.

Класацията за „Най-романтичен град” съвсем с основание води Париж.
Градът на светлината отдавна се слави и като град на любовта. Това определено е най-доброто място за любов. Вино, храна и богата история, разходка в Лувъра, на кафе из Шанс Елизе... вечеря на Айфеловата кула или посещение на Версайския дворец -синоним на разкош, кралско достолепие, напомняща на французите, че любовта и властта вървят ръка за ръка понякога.

Венеция
Най-романтичният град на Италия безспорно остава Венеция - от зашеметяващата архитектура на площад Сан Марко до гондолите, тук всичко говори за любов, романтика и страст. Най-хубавият момент да се посети Венеция е по времето на ежегодния карнавал, който се провежда там. Екскурзията с гондола из най-вълшебния град в Европа остава незабравима за всеки.

Бора Бора
Блестящи сини води, бели пясъци и тропически рай. Всичко това Бора Бора предлага заедно с изключителен стил на елегантност и лукс. Природата е възхитителна, а лагуните и подводните рифове просто спират дъха. Едно от големите преживявания на острова е разходка с традиционното кану и то в най-красивата лагуна по залез слънце.

Виена
Виена спокойно може да бъде наречена люлката на европейската култура. Бароковата архитектура, историческата градска опера и типичните бляскави ресторанти, в които все още звучат валсовете на Щраус създават романтично настроение и запомняща се атмосфера. По време на сезона на баловете Виена е градът на миналото, на маската, на валса и неувяхващата романтика.

Малдивите
Необитаеми острови, екзотика, топло и кристално чисто море, прекрасна видимост, огромно количество рифове и невероятно многообразие на морски обитатели. Това е мястото, на което се заснемат всички тези прекрасни картички на влюбени двойка на пуст плаж и лазурна вода. Повечето острови са не по-дълги от 1 км, което ги прави особено подходящи за усамотение, меден месец и любов.

Казабланка
Още от култовия филм “Казабланка“ целият свят се влюби в този град. Днес той е синоним на страст, любов и романтика. Най-големият град на Мароко предлага типичната френска архитектура и детайлност. Лежерност е точната дума, която описва обстановката там. Старата част на града е известна като най-красивата чат на Мароко.

Прага
Наричат Прага сърцето на Европа. Градът, датиращ от 9 век е наистина истински архитектурен триумф. Знаменитият дворец на Прага е най-големият древен замък в света, построен още през 1257 година. За още по-романтични преживявания заведете любимия човек на върха на 60 метровата обсерватория и погледайте бавния залез над Прага.

За съжаление да посетите с любимия човек тези прекрасни градове и места се изискват средства, с които не всеки разполага, но дори само да помечтаете за тях ще създаде в душите ви романтика и близост.


Силва КоенПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Най-романтичните места в света - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: