Замразеното пиле като участник в обир

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

пиле убиешС вихрещата се по целия свят криза, стресът явно идва в повече на хората. Честно ви казвам, започва да ми се струва, че живея в отдела с филми на ужасите във видеотека.

Баща заклал децата си и подпалил къщата с близките си. Използвам думата „баща”, само за да подчертая роднинската връзка между убиеца и жертвите, а в действителност поведението му е всичко друго, но не и бащинско.

Обири в магазини, размахване на патлаци, отвличания на автобуси, побои над пеленачета, убийства, стрелби и т.н. Пуснете новините и ще гледате по-скоро криминална хроника, съчетана с траурни прогнози за бъдещето, единственият светъл лъч идва от прогнозата за времето и то, ако не предстои да вали.


Много хора отдавна спряха да гледат новините и да си купуват вестници, за да спасят малкото останали им здрави нерви и да съхранят психиката си от стреса и напрежението, което се изсипва от там. Явно не само аз се чувствам като напъхана в гаден криминален филм с краски на хорор.

Като всеки нормален човек се опитвам да избягам от стреса. Затова усърдно се взирам да видя в черните краски на новинарските материали цветни елементи. Опитвам се да придам на „криминалния филм” комични или поне иронични оттенъци. Именно затова не мога да пропусна новината, че крадец в Австралия е разбил кафене, ползвайки като инструмент замразено пиле, предава Ройтерс.

Замразеното пиле, наглед безобидно е всъщност зловещ инструмент, счупил не една и две глави. Пилето използвано за разбиването крадецът бил откраднал от месарница в град Максвил, северно от Сидни, в която влязъл с взлом часове по-рано. За негово нещастие, при разбиването на кафенето крадецът получил дълбока порезна рана на китката. На апаша явно все още му липсвала техника за правилно размахване на замразени продукти. Обилното кървене го накарало да потърси медицинска помощ по телефона. Пристигналите на мястото на инцидента лекари на свой ред информирали полицията. Скоро след като раната му била промита и зашита, злощастният крадец бил арестуван.

Силва Коен

  ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Замразеното пиле като участник в обир - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: