Сайт за здравето, домът и нещата от живота - Lamqta.com Lamqta.com - http://lamqta.com/ Thu, 15 Nov 2018 06:36:11 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management bg-bg Уникален жилищен комплекс в Мадрид от Dosmasuno Arquitectos http://lamqta.com/dizayn-arhitektura/unikalen-jilishten-kompleks-v-madrid-ot-dosmasuno-arquitectos http://lamqta.com/dizayn-arhitektura/unikalen-jilishten-kompleks-v-madrid-ot-dosmasuno-arquitectos
Уникален жилищен комплекс проектираха от Dosmasuno Arquitectos в югозападния квартал на Мадрид „Карабанчел”.
]]>
geni_petrova_21@abv.bg ( Genoveva) frontpage Mon, 11 Aug 2008 16:43:00 +0000
Причини за изневярата на мъжете http://lamqta.com/ot-jivota/prichini-za-iznevqrata-na-majete http://lamqta.com/ot-jivota/prichini-za-iznevqrata-na-majete Попринцип истинския проблем не се корени в теб, а именно в него. Малка част от причините могат да се търсят в теб, но най - често причините се намират между ушите и ... краката им. Това са някои причини, които водят до изневяра...

1. Просто е... страхливец

Понякога мъжете изневеряват не от желание да те предадат, ами просто, защото искат да приключат връзката. В неговата глава се въртят мисли за „сериозен разговор“, който вероятно ще протече твърде „емоционално“, а на кого му е притрябвало да преминава през подобна сложна процедура? Да не би да си го заслужила поне само заради времето, което си му посветила? О, хич не се надявай, ако ходиш с индивид от този тип „изневерители“. Вместо това той ще се преструва, че няма връзка, когато му е удобно или ще се държи гадно с намерението ти да свършиш черната работа и да сложиш точката на отношенията ви вместо него. Направо революционно, няма що!

]]>
djery_97@abv.bg (Nani) frontpage Tue, 03 Nov 2009 19:12:51 +0000
Видове колит http://lamqta.com/zdrave/vidove-kolit http://lamqta.com/zdrave/vidove-kolit Понякога пациентите объркват колита с колики в корема - просто по съзвучие. Това са различни неща. Чревните колики (наличие на резки пристъпообразни болки) могат да схванат човек и при колит, но наименованието на заболяването не е свързано с това. То произтича от гръцката дума “колон” (дебело черво). А окончанието на думата на “ит” значи възпаление.
Колитът е възпалително заболяване на дебелото черво и по-точно на лигавичната му обвивка. Причините за появяването му могат да бъдат различни.

Малко са щастливците, които никога не са изпитвали болки в червата, съпроводени с къркорене и с издуване на корема. Това е първият признак на колита.

Другите типични симптоми на това заболяване са редуването на запек с диария. Много хора страдат от колит на периоди, а някои постоянно се мъчат.


В зависимост от причините има пет вида колит

]]> b@m.ty (Bili) frontpage Fri, 24 Oct 2008 13:44:00 +0000 Интересни факти за целувката ( продължение 3 ) http://lamqta.com/ot-jivota/interesni-fakti-za-celuvkata-prodaljenie-3 http://lamqta.com/ot-jivota/interesni-fakti-za-celuvkata-prodaljenie-3 Според  изследване  на  списание  Scientific American,  най-  много  целувки  се  получават в Деня  на  Свети Валентин, и  при  това 65%  от  целуващите  се,  накланят  глава в дясно. Привичката  да  се  накланя  главата в  определена  посока, се  гормита  още  по  време  на  вътреутробното  развитие.
***

В  племената,  живеещи  още в  първобитно-  общинния  строй се  смята,  че  по  време  на  целувката  се  предава  част  от  душата  или  сила.
***
]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) frontpage Tue, 05 Jan 2010 17:52:21 +0000
Винарски помещения - изисквания и поддържане http://lamqta.com/maystor-u-doma/vinarski-pomeshteniq-iziskvaniq-i-poddarjane http://lamqta.com/maystor-u-doma/vinarski-pomeshteniq-iziskvaniq-i-poddarjane Производството на домашните вина се осъществява в наличните надземни навеси и постройки, а съхранението в подземните помещения (изби и мазета). Основно изискване към двата вида помещения е да са сухи, проветриви и с възможност за поддържане на добра хигиена. ]]> bg_mar@yahoo.com (steven) frontpage Sun, 17 Oct 2010 19:56:55 +0000 С какво да храня детето си докато има разстройство? http://lamqta.com/zdrave/s-kakvo-da-hranq-deteto-si-dokato-ima-razstroystvo http://lamqta.com/zdrave/s-kakvo-da-hranq-deteto-si-dokato-ima-razstroystvo Простото правило е – хранете го два пъти по-малко и два пъти по-често.
Предлагайте често храна и течности, но в малки количества.
Опитайте глътки и хапки – често пийване на течности, смучене на кубче лед, сок от бяло грозде или близалка направена от електролитен разтвор – нека детето ви ги смуче по цял ден.
]]>
geni_petrova_21@abv.bg ( Genoveva) frontpage Sun, 26 Oct 2008 21:15:00 +0000
Лечение на разширените вени с хомеопатия. http://lamqta.com/zdrave/lechenie-na-razshirenite-veni-s-homeopatiq http://lamqta.com/zdrave/lechenie-na-razshirenite-veni-s-homeopatiq altЗа основоположник на хомеопатията като метод на лечение се счита немският лекар САМЮЕЛ ХА-НЕМАН (1755-1843 г.), виден токсиколог и химик, работил в Университета в Лайпциг. След дългогодишни наблюдения и експерименти той установил, че вещества, които в измерими дози могат да причинят болест, в безкрайно малки дози могат да излекуват болест, протичаща с подобни симптоми. От тук идва и името хомеопати (homeos -подобен и patos -болест).

 
Интересно е да се отбележи, че още през IV век преди новата ера бащата на медицината Хипократ е забелязал, че „нещата, които са причинили заболяването, могат да го излекуват". Водейки се от това схващане той лекувал с голям успех холера, използвайки безкрайно малки дози от растението бяла чемерика. В същото време, ако субстанции в измерими дози от това растение попаднат в човешкия организъм, те предизвикват симптоми, приличащи поразително на тези на холерата: разстройство, болки в корема, изпотяване, колапс и др.
]]>
t@mail.com (Sillveto) frontpage Sat, 24 Jul 2010 05:07:18 +0000