Сайт за здравето, домът и нещата от живота - Lamqta.com Lamqta.com - http://lamqta.com/ Sat, 26 May 2018 12:00:07 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management bg-bg Салмонелоза http://lamqta.com/zdrave/salmoneloza http://lamqta.com/zdrave/salmoneloza Салмонелите предизвикват остри стомашночревни разстройства, протичащи като "хранителни отравяния". Салмонелният гастроентерит се предизвиква от салмонелни бактерии, които са инфектирали хранителните продукти - напр. яйца/особено патешки/, мляко, както и храни, приготвяни от тях/кремове, еклери, майонеза, сладолед/, хуманизирани млека, неправилно съхранявани, след като са разтворени.

Заболяванията могат да възникнат в детски колективи под формата на епидемични взривове.
]]>
b@m.ty (Bili) frontpage Mon, 03 Nov 2008 19:53:00 +0000
Обещани от свекърите 2000 Еuro , разведоха 14 годишна ! http://lamqta.com/ot-jivota/obeshtani-ot-svekarite-2000-euro-razvedoha-14-godishna http://lamqta.com/ot-jivota/obeshtani-ot-svekarite-2000-euro-razvedoha-14-godishna Девойка на 14 години от Израел , се разведе със своя 17-годишен съпруг под натиска на родителите на двамата тийнейджъри, малко след като сключили брак, съобщава АФП. Момичето е най-младата разведена израелка, регистрирана в равинския съд в Ерусалим.

Първоначално девойката отказвала да се раздели със съпруга си и възнамерявала да си остане с него „докато смъртта ги раздели”, но накрая се съгласила, след като неговите родители обещали да й платят сума, равностойна на 2000 евро.

В съобщението пише, че еврейският закон гласи, че един брак е валиден при условие, че мъж предложи на жена пръстен в присъствието на свидетели, а после тя декларира, че е негова съпруга, след което бракът може да се консумира, което не е точно така ...

 

]]>
frontpage Mon, 13 Apr 2009 00:00:00 +0000
Идеи за сандвичи, които ще пробвате веднага да сътворите http://lamqta.com/vkusno/idei-za-sandvichi-koito-shte-probvate-vednaga-da-satvorite http://lamqta.com/vkusno/idei-za-sandvichi-koito-shte-probvate-vednaga-da-satvorite  
Празници, делници, дали за бърза закуска, дали за радост на децата всеки от нас хапва сандвичи. Ние от Ламята.ком си поставихме нелеката задача да ви улесним като направим красива подборка, която да ви даде иде, вдъхновение и да ви е в помощ когато трябва да приготвите един или плато сандвичи за парти или рожден ден. 
]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) frontpage Fri, 25 May 2018 15:15:34 +0000
Признаци за възпален апендицит при децата - по д-р Спок http://lamqta.com/zdrave/priznaci-za-vazpalen-apendicit-pri-decata-po-d-r-spok http://lamqta.com/zdrave/priznaci-za-vazpalen-apendicit-pri-decata-po-d-r-spok Позволете ми отначало да внеса поправки в някои общо възприети схващания относно апендицита. Не винаги се появява повишение на температурата. Болките не винаги са силни. Болката се установява в долната дясна част на корема едва известно време след започването на кризата. Не винаги има повръщане. По кръвната картина не може да се определи дали болките се дължат на апендицит или не.
Апендиксът представлява
малък израстък от дебелите черва колкото къс кръгъл дъждовен червей. Той обикновено се намира в средата на долната дясна половина на корема. Но може да се намира по-долу, към]]>
geni_petrova_21@abv.bg ( Genoveva) frontpage Thu, 30 Oct 2008 07:40:00 +0000
Здравословното хранене води до дълголетие http://lamqta.com/ot-jivota/zdravoslovnoto-hranene-vodi-do-dalgoletie http://lamqta.com/ot-jivota/zdravoslovnoto-hranene-vodi-do-dalgoletie alt Един от факторите за здравословен живот,който зависи от нас и който със сигурност можем да контролираме се явява най-ефективното и достъпно лекарство, с което разполагаме, а именно храната.
Ключът към здравословното хранене се крие в начина на балансиране количеството на всяка една от хранителните групи в ежедневния ни режим, така че да се чувстваме здрави и изпълнени с енергия.

Всеки иска да знае тайната на вечната младост. Тя като че ли се крие в древната максима: „Ти си това, което ядеш!”
Предлагам ви поредния списък на храни, които със сигурност ще удължат вашия живот.

]]>
djery_97@abv.bg (Nani) frontpage Wed, 21 Oct 2009 20:05:34 +0000
Кога зехтинът е полезен и кога вреден? http://lamqta.com/zdrave/koga-zehtinat-e-polezen-i-koga-vreden http://lamqta.com/zdrave/koga-zehtinat-e-polezen-i-koga-vreden Зехтин ползи и вреди
Приели сме, че зехтина е една от най-полезните мазнини. Но знаем ли, че не трябва да използваме зехтина за пържене, тъй като тогава полезните му качества се губят.

Учените от Португалия предупреждават ,че полезните антиоксиданти в зехтина изчезват след термична обработка. Ако пържим със зехтин или приготвяме храна в микровълновата фурна полезната мазнина се превръща в обикновено олио и всичките й полезни качества изчезват.

]]>
bg_mar@yahoo.com (steven) frontpage Tue, 22 Sep 2015 16:03:14 +0000
Язва! Какво да правим, когато ни заболи стомахът? http://lamqta.com/zdrave/qzva-kakvo-da-pravim-kogato-ni-zaboli-stomahat http://lamqta.com/zdrave/qzva-kakvo-da-pravim-kogato-ni-zaboli-stomahat Болестите на стомашно-чревния тракт са едни от най-разпространените. По статистика от тях страда всеки десети човек. Но най-често се среща язвената болест. Смята се, че мъжете са по-податливи на тази болест, отколкото жените.

Забелязано е и това, че при мъжете с атлетично телосложение най-често се среща язва на стомаха, а при слабите - язва на дванадесетопръстника.

Болестта води до много усложнения
]]>
geni_petrova_21@abv.bg ( Genoveva) frontpage Tue, 07 Oct 2008 13:52:00 +0000