Невероятна, рекламна анимация на 25th Estate

( Votes )
Оценка на читателите: / 14
Слаба статияОтлична статия 

Целта на проекта е била да създаде нещо, което да спира дъха и в същото време да покаже празненството на издателството и множеството им издадени книги.Рекламата 25th Estate е създадена по случай 25 годишнината на фирма 4th Estate през 2009.


Амбициозната, смахната и креативна анимация е с продължителност 3 минути. Действието се развива в град, направен от книги, с герои, направени от страници от книгите, като както обстановката, така и героите са вдъхновени от програмите на издателството и от героите на известните им книги.

 

This Is Where We Live from 4th Estate on Vimeo.

За 2 седмици - повече от 20 аниматора и майстори в изваботката на макети са работили за да създадат този невероятен, приказен град на книгите и литературата.
Този вълшебен свят на книгите, с тайнствено-приказна атмосфера се води напълно различен начин на живот и целта на авторите е да ни разходят и запознаят с него(много успешно при това).


Скрито рекламно послание има в това, че се действието се развива така, че да могат лесно да бъдат прочетени заглавията на блоковете -книги. Използван е така наченият метод -стоп моушън и за целта са снимани 180 x 15 = 2700 отделни снимки...

Филмчето включва в себе си по един или друг начин много от авторите на издателството като: Jonathan Franzen, Jean-Dominique Bauby, Fay Weldon, Simon Singh, Dava Sobel, Nigel Slater, Chimamanda Ngozi Adichie, Alaa Al Aswany, Giorgio Locatelli, Robert Fisk, Spike Milligan, Eric Sykes, Francis Wheen, Alexander Masters, Joan Didion и много други.

 

 


Невероятна, рекламна анимация на 25th Estate - 1.6 out of 5 based on 14 votes
Коментари (1)
анимация-книги
1 Четвъртък, 11 Юни 2009г. 14:48ч.
КАБАК
Интелигентният човек превръща в послание всичко до което се докосне.
Не мога да остана безразличен и да не направя съпоставка с българските рекламояди-/както си се наричат междувпрочем/...с неотдавна преминалата кампания за четене на книги...просто нямам думи...
В края на крайщата-каквато му колтурата,таков му и живота,таков му и стандарто...

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: