Концепция за Еко Кухня от Whirlpool

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 


Един поглед в бъдещето от производителя на бяла техника Whirlpool. Според тях кухнята на бъдещето ще е много по-щадяща околната среда, от колкото сегашната кухня.

Техният проект предвижда 60% от отделяната топлина и вода да се използва за захранването на други процеси в кухнята вместо просто да се изхвърля.

По-този начин кухнята на бъдещето ще използва 70% по-малко енергия от колкото съвременната такава. Например компресора на хладилника и радиатора му са облечени във водна риза и загряват вода за съдомиалната машина. Остатъчната топлина от фурната се използва по подобен начин. Събрани всички тези технологии правят този впечатляващ резултат.

За съжаление кухнята е все още само концепция, но съвсем скоро ще видим някои от компонентите и на пазара. В началото цените (най-вероятно) ще за високи, но с течение на времето ще са достатъчно приемливи за всяко домакинство.


архзин.ком
Концепция за Еко Кухня от Whirlpool - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Коментари (1)
еко-кухня
1 Четвъртък, 11 Юни 2009г. 13:58ч.
КАБАК
Това е точно за мен.
Винаги се старая да доизползвам топлината от котлона или фурната.Съобразявам дъното на съдовете с диаметъра на котлона.Изключвам фурната и използвам загрятия въздух.
Много се ядосвам,че през летните горещини немога да използвам слънцето за направата на BBQ.Но за това пък показвам как мога да го запаля с фокусирането на леща.
Разбира се винаги предупреждавам най малките,какви пожари стават в гората от изхвърлени безотговорно стъкла,както и от незагасени цигари.
Трябва максимално бързо да започнеме да използваме слънчевата топлина,защото току виш са сетили мастите
умове на нашето време да ни я обложат с данък.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: