Пирамида в небето ще правят японците

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Град във въздуха

Японската строителна корпорация Shimizu съвместно с италианския архитект Данте Бини (Dante Bini) и компанията му BiniSystems ще издигнат в токийския залив пирамидален висящ град – “Град във въздуха” (The city in the Air). В този град ще могат да живеят 750 хиляди души.

Ако тази мега-пирамида бъде построена успешно, това ще бъде най-високото изкуствено съоръжение на планетата. Корпорацията Shimizu още не е определила точната височина на постройката, но тя трябва да бъде висока от 700 до 2000 метра. Във всички случаи “Град във въздуха” ще бъде няколко пъти по-висок от Голямата пирамида в Гиза.


Разработчиците планират да поставят гигантската конструкция на 36 огромни бетонни колони. Архитектите от Shimizu ще запълнят пирамидата с жилищни комплекси, административни и търговски центрове, културно-развлекателни съоръжения и всичко необходимо за пълноценното функциониране на един град.

Връзката между отделните квартали ще става по огромни тръби-улици, съединени по между си със сферични възли. В наклонените тръби ще има лифтове, а в хоризонталните движещи се пътеки.

Строежът ще съдържа 55 по-малки пирамиди, разположени на пет слоя и напомнящи атомна кристална решетка. Всяка от тях ще бъде по-висока от известната 106-метрова пирамида в Лас Вегас.

Трябва да се отбележи, че във връзка с растящото население и бързото разширяване на японските градове идеята за град в града е доста логична. Ако не бъдат осъществени подобни проекти след няколко десетилетия жителите на Токио просто няма да има къде да живеят.

бгкеф.ком

ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Пирамида в небето ще правят японците - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: