Планирането за детската стая - Направи си сам !

( Votes )
Оценка на читателите: / 11
Слаба статияОтлична статия 
 Трудността идва от необходимостта от съчетаване на всички общоприети мерки за безопасност и необятните идеи, почерпани от детската фантазия . Планирането на детска стая не е в никакъв случай детска игра.

Детската стая трябва да е пространство, което лесно и бързо може да сменя своя облик, поради честата смяна в желанията и настроенията на нейните обитатели. 

 

Ето защо е по - рационално използването на по - евтино и мобилно обзавеждане.
Децата задължително имат нужда от отделни зони за спане, игра и учебни занимания. По - малките пък се нуждаят от повече пространство на пода, на което да се чувстват добре с всичките си играчки.

Основните мебели в дестката стая са леглото,бюрото и гардероба. Те трябва да са стабилни и максимално удобни и в тях е добре да се инвестира повече.
В останалото обзавеждане е по - добре да бъдете пестеливи. Ето няколко идеи за постигането на интересен и икономичен интериор.

Малките деца харесват основните цветове - червено, синьо и зелено. Само ярките цветове могат да ангажират за по - дълго време вниманието им. Най - евтиното средство е боята, но тъй като може да се наложи много скоро да цветът да бъде сменен, по - добре е стените и мебелите да са боядисани в неутрални цветове.

За да освежите картината, можете да пробвате някой от следните варианти:
Направете сами цветни фризове за стените. Ако не можете да рисувате добре, използвайте стикери или изрязани от списания шарени картинки. Тези стенописи ме са скъпи, а и често могат да бъдат сменяни.Окачете постери като се съобразите с възрастта и интересите на детето - приказни сюжети, теми от природата, науката или спорта и т.н.

Шареното килимче или рогозка за игра е друг начин да създадете весела и непринудена атмосфера. За повече комфорт можете да нахвърляте отгоре меки цветни възглавнички. Така ще създадете идеално място за игри и четене.Декоративните етажерки в различни цветове, изпълнени от дърво или пластмаса, са функционални и създават още чар на помещението. Ако имате дърводелски способности, можете да ги проектирате и сами.


Сглобяемите картонени кутии с капак са идеални да поберат временно неизползвани вещи като плюшени играчки, книги и т.н.

Най - важното правило при гардеробите в детската стая е, че всяко едно кътче в тях трябва да е достъпно за детето. Най - рядко използваните вещи са най - горе.

За детската стая много подходящи са надуваемите мебели - кресла, легла и т.н. Те се предлагат в различни форми и цветове и са предпочитани от децата от всички възрасти. Когато не се използват, те могат бързо да бъдат прибрани, като за това ще бъде нужно изключително малко пространство.


Ако имате току - що проходили малки деца или деца във възрастта за детска градина, задължително им осигурете черна или бяла дъска, поставена стабилно на тяхната височина, за да изпробват върху нея творческите си заложби, без да ви създават излишни неудобства.
Когато се заемете с обзавеждането на детската стая, си спомнете вашите детски фантазии и задължително се вслушайте в идеите на вашите собствени малчугани.

 

 

 


Планирането за детската стая - Направи си сам ! - 4.2 out of 5 based on 11 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: