Eнергоспестяващи идеи за кухнята

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Използването на енергоспестяващи методи в домакинството се увеличава с всеки изминал ден. Ето няколко идеи как да започнете да пестите енергия от мястото, което поглъща най-много такава, а именно - кухнята.

1. Уверете се, че големината на прозореца е равна на поне 20% от площта на пода. Наличието и използването на слънчевата светлина ще доведе до по-малко използване не електроенергия.
2. Използвайте флуоресцентни лампи през нощта.

3. Докато готвите покривайте тигана с капак. Ако не го правите губите енергия за да затоплите храната.

4. Старайте се да не препълвате хладилника с храна, ако това се случи изпозването на електроенергия ще се повиши. По същата причина не отваряйте и затваряйте често хладилника.

5. Избягвайте да поставяте фурната близо до хладилника. Голямата температурна амплитуда ще направи и двата уреда да работят неефективно. Не поставяйте хладилника на директна слънчева светлина.

6. Ако използвате съдомиялна машина, добра идея е да изчаквате тя да се напълни със съдове за миене преди да я пуснете. В противен случай освен, че използвате повече електроенергия има и по-голям разход на вода.

7. Ако затопляте храната преди хранене за да спестите енергия използвайте фурната вместо микровълнова печка.

8. Добре е повърхността на съда, с който готвите да покрива напълно ( ли да е по-голяма от ) повърхността на котлона при готвене. Така не губите електроенергия.


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Eнергоспестяващи идеи за кухнята - 3.7 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: