Цветята и декорацията на дома

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

Всеки знае, че цветята са знак  на обич, уважение, привързаност, благодарност и още какви ли не други приятни неща. Да подариш цвете е мил жест и почти всеки се радва на такъв подарък.

В интериора на дома цветята са декорация, акцент или просто хоби. Ето няколко идеи за това как да декорирате интересно дома си с помощта на цветята: 

За един интериор с екзотичен привкус можете да изберете ваза, която да има повтарящ се елемент от интериора и да комбинирате цвета на цветята с цвета на нещо от стаята. Създава се ефекта че цветята са неразделна част  от обзавеждането. Ефектът е по-силен когато стаята е в светли тонове, а аксесоарите са ярки. 

 

 За да придадете малко по-нежен вид на прекалено горещата испанско- червена стена можете да сложите нежно розови цветя. Стига да не прекалявате с броят им ефектът ще е закачлив, а не в стил зле оборудвано жилище за латино сериали....

За модерният дом: 

Ако си падате малко ексцентрици или ако просто обичате веселите шарени и ярки тонове, можете да си поиграете с това да комбинирате различни ярки цветове с ярките и весели стени. 

Ефектът на контрастът е голям, независимо дали става дума за  едноцвете или цяла гора от вази и саксии.

Много ефектни, особено за обществени помещения са цветните аранжировки с различни по вид и височина вази и цветя. Когато говорим за дизайн на обществени помещения, наличието и поддръжката на добре подбрани цветни аранжировки, съответстващи на интериора са един от факторите, които представят благополучието и лукса на съответното място.

Интересна е комбинацията на екзотични цветя с античен интериор. На пръв поглед несъвместими, те са доста добра и ефектна комбинация. 

За модерният минималистичен дом можем да се спрем на минималистично изглеждащи цветя и растения, като отново цветът на растението повтаря някой от съществуващите в декора такива. 

Ако домът Ви е изчистен и стилен, дори леко консервативен можете да се спрете на различни цветя с еднакъв с интериора цвят. 

Колкото и да са красиви цветята, н бива да прекалявате за да не заприлича домът Ви на мавзолей след поклонение...

 

За подчерано луксозният дом  са подходящи аранжировки, които са едновременно и акцент на помещението.

Белият интериор с бели цветове е нещо неустоимо. Всичко изглежда много нежно, а зеленината на стъблото и листата на цветята ще изпъкнат и ще дада усещането на свежест в стаята. 

За един весел и шарен интериор няма нищо по-хубаво от весели цветя...

Бианка Пеловска











ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Цветята и декорацията на дома - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: