Коледен венец от отпадни хартиени рула

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
 Отново ви предлагаме свежа идея как лесно, бързо и евтино да направите ефектна коледна украса за предстоящите празници. 
Направете коледен венец от отпадни рула хартия, прибавете връвчица и украсете с няколко украшения за елха! Готово! Имате уникален и неповторим венец. 

венец от руло тоалетна хартия

А сега нека разгледаме направата стъпка по стъпка:

1. Намерете твърди хартиени рула. Такива могат да ви дадат в магазините, в които продават самозалепващо фолио, виждала съм такива в шивашки цех /нямам представа за какво се използват там/, можете са използвате остатъците от домакинското руло или тоалетната хартия.

2. Нарежете ги на равни части. Най-вероятно за това ще Ви е нужна помощ от някой работещ с такъв инструмент. Можете да си ги нарежете у дома с ножовка или малко трионче. Внимавайте да не се нараните при рязането!

3. С помощтта на силикон и нещо твърдо за оформяне на отвора направете венеца както е показано на снимката. Пистолет за силокон, както и силокон можете да купите от магазин за електрочасти. Не са скъпи, а вършат чудеса при декоративните дейности. Ако не разполагате със силокон - залепете рулата с лепило Ц200. Него пък можете да закупите в книжарниците или в строителните хипермаркети. 


коледен венец от руло от тоалетна хартия4. Боядисайте със спрей в цвят по желание. Спрейове с различни цветове има в магазините за боя или пак в големите хипермаркети. Пръскането със спрея трябва да направите на открито, като задължително постелите стари вестници под венеца, за да не изцапате. 

5. Прикрепете връвта. Дали ще окачите венеца с връвчица или с верижка решавате Вие. Пробийте на симетрични места в горната част 2 дупчици, закрепере връвта с помощта на болтчета, които завивате в рулото и готово. 

7. Украсете както Ви харесва. Можете да поставите коледни топки, украсени шишарки или каквото на Вас ви допада. 
 
8. Усмихете се! Направихте нещо красиво! Направихте Коледен венец - направи си сам!

Ето и още няколко идеи за Коледни венци:

Коледен венец направи си самВенец от отпадно руло от тоалетна хартия


Коледна звезда от хартия:


Силва Коен


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Коледен венец от отпадни хартиени рула - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: