Строят първия небостъргач в Дания

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Холандските архитекти MVRDV и датските ADEPT се обединиха в създаването на небостъргача Rødovre в Копенхаген (Дания). Той ще се издига на 116 м. височина и ще включва апартаменти, хотелска част, търговски помещения, офиси, обществен парк и пазарен площад с магазини и ресторанти. Общата му площ е 21 688 кв. м.

Фасадата на сградата е изградена от отделни квадратни фигури от по 60 кв. м всяка, които са подредени около самото й ядро. Екстериорният дизайн е изграден на базата на гъвкава рамка, която позволява на архитектите да правят промени с течение на времето. В най-долната част на сградата се намират офисните помещения, а в средата са разположени външни градини. Най-горе се намира хотелската част, от където гостите ще се наслаждават на изгледа към центъра на Копенхаген.


Нещо повече, плановете включват и изграждането на системи за преработка на вода, съоръжения за добиване на естествена енергия, както и използването на до 40 % рециклиран бетон. Около сградата ще бъдат изградени и паркови площи, зони за пикник и физически упражнения, пише Dezeen.
 
 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Строят първия небостъргач в Дания - 2.3 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: