Как да направите мансардата светла и уютна

( Votes )
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 

Има неща, които човек трябва да знае за да направи къщата си не само красива, но и комфортна за живеене. Малко хора знаят обаче, че комфортът се състои от хиляди малки неща, които трябва да бъдат взети под внимание още в етапа на проектиране и строителството. Едно от тези неща е оформянето на таванските помещения. Има някои прости правила за да направите тавана си комфортен и изпълнен с домашен уют.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Първо, трябва да осигурите оптимална осветеност на помещенията под покрива. Естественото осветление се явява един от най-важните компоненти за комфорта. Още при планирането не забравяйте, че покривните прозорци осигуряват с 30-40% повече светлина, в сравнение с обикновените вертикални. Другото тяхно предимство е, че осветяват и най-далечните части на помещението.

Следващото нещо е да определите площта на помещенията, които трябва да осветявате. Главното правило тук е, че остъклената площ, трябва да бъде не по-малко от 10% от общата площ на помещението. За холовете, детските стаи и студията можете да предвидите до 15-20%, дори повече, ако искате да създадете ярък и впечатляващ интериор.

Може би не знаете, но колкото по-голям е наклонът на покрива, толкова по-висок трябва да е прозореца. Ако покривът вече е готов, тогава по-лесно можете да изберете ширината на прозореца в зависимост от съществуващите вече размери. В случай,че проектът на къщата още не е направен, то Вие можете предварително да изберете тези размери.

 

Препоръчително е, долната част на мансардния прозорец да се постави на един метър от пода. Изпълнявайки това правило, Вие ще можете да виждате не само небето, но ще имате и добра панорамна гледка към околността.

 

Какво още можете да направите за Вашите мансардни прозорци?
Бихте могли да комбинирате с подходяща хидро- и топлоизолация, която освен допълнителна сигурност ще удължи и гаранцията на прозорците до 10 години.


В зависимост от интериора, който искате да създадете в стаите, можете да се спрете и на подходящи аксесоари – завеси, щори, комарници и външни рулетни щори. За по-мързеливите, които не искат да стават от дивана може да се инсталира дистанционно управление на щорите.

 

Ако спазвате тези простички правила на обикновените покривни прозорци можете да направите Вашата мансарда най-светлото и уютно помещение в къщата.

/По материали на bud-inform.com/сграда.комПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как да направите мансардата светла и уютна - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: