Щуро за любителите на екстремните спортове !!

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Лично на мен напомня за супермен и летящата катерица :))

Желанието на хората да имат криле съществува не от днес или вчера, а опитите за решения в тази област са хиляди...


Опитите да се създаде крилат костюм за летене(нека да го наречем Крилостюм за по-кратко :) ) започват през далчната 1930. Използваните тогава материали за целта са били дърво, коприна, канаваца и дори кости от кит.

 

 Вижте за какво точно иде реч

wingsuit base jumping from Ali on Vimeo.


През 1998, Джери Куосама от финландия и Роберт Печник от Хърватска се обединяват за да направят крилат костюм, който да е безопасен и достъпен за всички любители на въздушните спортове. Създават компанията BirdMan. Костюмът с дизайн на Робърт Печник е първият, представен на широката публика. Компанията предлага и инструкторска програма с цел безопастността на хората, които закупуват продуктите и.

Целта на създадената от Джари Куосма програма за обучение е да обучи начинаещите летци с криле(обикновенно любители на въздушните спортове с над 200 скачания) как да се насладят максимално безопасно на полета, чрез този спорт(считан за най-опасен в света на екстремните въздушни спортове). Техниките включват ориентиране за въздушните течения и отваряне по правилния начин на ръцете и краката, така, че да се носят по течението и да не се отклоняват от вятъра и да бъдат нестабилни.

Разликата от удоволствието при скачането от неподвижен обект - скала например и при скачането от движещ се обект е значителна. При скачането от неподвижен обект, гравитацията е нещо като лифт, който ускорява движението и дава тласък.

Скачащите имат в екипировката си освен костюма с криле и парашут. Техниките на летене зависят много от мястото и въздушното течение и много други фактори...ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Щуро за любителите на екстремните спортове !! - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: