Как да превърнете градината в място за почивка

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Топлото време ни подканя да излезем навън. За всички онези, които обичат природата е истинско предизвикателство да организират приятен кът в градината или на терасата.

Ето няколко идеи, които са лесни за изпълнение, а освен това няма да Ви струват голяма сума пари. Остава да отделите няколко свободни часа и да придадете нов облик на екстериорното пространство на дома.


Кежуъл стил в градината

 

Напоследък кежуъл стилът (casual) стана много популярен, както в модата, така и в обзавеждането. В общи линии неговата същност е използването на материали и детайли, които създават непринудена и леко небрежна атмосфера, а това е идеално за градинската зона.


• Започнете с идеята, че външното пространство е продължение на вътрешното, но тук въображението може да се развихри една идея повече. Спокойно може да заимствате
интериони елементи като възглавници, огледала, паравани и други.

• Използвайте цветни щрихи, за да придадете “празничност”. Оранжево, розово, циклама – това са цветове, които създават динамика и влияят положително върху настроението. Освен това дори вечер на приглушена светлина изпъкват и играят ролята на акценти.

• Не е задължително всички елементи да си подхождат. Все пак това е отворено пространство и са допустими и по-свободни съчетания.


Създайте настроение с подходящо осветление

• Ако сте почитатели на по-рустикалния декор, може да решите осветлението с ръчно изработени фенери. За целта може да използвате метални кутии, върху които да пробиете безброй малки отвори. Друга идея е стъклени буркани, които да изрисувате с бои за стъкло. Така импровизираните фенери може да подредите в редица или да бъдат поставени върху клоните на дървета или храсти. На финала добавете свещички и ги запалете.

• Самостоятелно позиционирани ароматните свещи са едновременно семпло, но и ефектно решение. Доказано уханието на лимон прогонва досадните комари и насекоми, които са неизменна част от градината, особено вечер.

• Въпреки че вероятно звучи странно, но коледните светлини, могат да се използват и през лятото. Решете с тях дърветата или декоративните храсти и се наслаждавайте на крайния диско резултат.


Организирайте приветливо място за релакс


Дворът и градината спокойно могат да бъдат превърнати в стая, която да ползвате през целия сезон.


• Вероятно в почти всяко мазе или таван има стари столове и маси, които отдавна не използвате, но и не изхвърляте. Сега е моментът да се възползвате от тях и да ги включите в подредбата на градината. Боядисайте ги в ярки и цветове и ги декорирайте с подходящи възглавнички. Помнете, че колкото по-ярки цветове използвате, толкова по-малко ще се забелязват недостатъците на старите мебели.

• Дори да нямате басейн, шезлонгът е идеалното място за четене на книга или следобеден сън в градината. Ако имате повече място може да използвате два или повече модула. Идеята за хамак също звучи оригинално.

• Независимо дали градината е слънчева или по-сенчеста, добре е да предвидите тента или сенник, които да пазят не само от интензивната светлина, но и от лекия дъжд. Тях също може да изработите сами, използвайки метални или дървени елементи, въжета и цветни платна.


Растенията в градината са важни

След като сте декорирали кътовете за сядане и сте решили акцентите и вида им, идва ред на може би най-важната част – растенията.


• В случай, че разполагате с градина, може да оформите различни цветни петна в нея с помощта на различни цъфтящи видове. Правилото е по-ниските растения да бъдат засаждани отпред, а по-високите в далечина или по-близо до оградата.

• Ако не разполагате с площи за засаждане, използвайте големи кашпи. В тях може да пресъздадете различни теми – тропически, горски, прерийни.


• Като акцент може да ползвате стари кошници в които да сложите цветя, както и счупени глинени съдове. В стар чайник или сервиз за кафе пък може да създадете миниатюрна градина, която да Ви радва през целия сезон.

сграда.комПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как да превърнете градината в място за почивка - 3.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: