7 урока, които можете да научите след раздяла

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Раздялата не е най-щастливият момент, през който някой би искал да премине. Възможно е да се чувствате предадени, наранени или да ви се струва, че сте си пропилели времето. След като преминат първите вълни от емоции обаче, осъзнавате, че може би преживяването не е било напразно и че имате някои ценни уроци, които можете да приложите или, напротив, да избягвате в бъдещите си връзки. 

 
Както всяко друго нещо, и раздялата има своите положителни и отрицателни страни, но ако искате да се справите по-добре в следващата си връзка, е важно да отделите известно време, за да оцените грешките, които сте допуснали, какво сте могли да направите по-добре и какво сте научили. 

Научаваш какво харесваш и какво не харесваш

Един от най-силните уроци, които можеш да научиш от раздялата, е, че научаваш какво харесваш и какво не харесваш в партньора си. Очевидно е, че има много подходящи ергени или привлекателни самотни дами, но това, че даден човек има определени качества, не означава, че той притежава всички характеристики, които искате да имате в партньора си. След раздяла наистина анализирайте какво ви е харесало и какво не - това ще ви помогне да направите по-добър избор занапред.

altРазбирате, че не е добре да намесвате чувствата твърде бързо

Колко връзки не сте имали, които са започнали чудесно, но после в някакъв момент нещо се е случило и нещата са отишли бързо към края? За да избегнете повтарящи се разочарования, е важно да проявите доза резервираност и да не се ангажирате толкова бързо с емоции. Бъдете търпеливи, за да видите дали сте съвместими, прекарвайте повече време заедно и едва тогава можете да преминете на следващото ниво. Да заложите сърцето си на карта веднага след запознанството е доста рисковано.  Така че освен физическото привличане, преценете дали наистина се чувствате съвместими с този човек и дали можете да го видите като потенциален партньор.

Не можете да промените някого в това, което искате да стане

Понякога хората влизат във връзки с мисълта, че другият човек някак магически ще се превърне в идеалния партньор, ако му се даде време, комуникация и постоянство. За съжаление хората не се променят, освен ако не искат и то радикално, така че би било добре да направите известен анализ и да разберете дали партньорът ви е това, което искате. Ако в списъка с НЕ се трупат твърде много, може би е по-добре просто да се откажете, за да си спестите време и огорчение. 

Нещата се случват по някаква причина

altКолкото и да е болезнено, раздялата се случва по някаква причина. Може би ще откриете, че бившият ви партньор е криел съмнително минало, или може би след раздялата ще срещнете някого, когото може би нямаше да срещнете, ако бяхте с друг. Или, кой знае, може би ще се съберете отново. Ако е писано да бъде, то ще бъде. Всички неща се случват по някаква причина и е добре да разбирате това всеки път, когато започвате връзка. 

Разберете кои са истинските ви приятели

Към кого се обръщате, когато преживявате труден момент? Почти винаги се обръщате към най-добрите си приятели, нали? Раздялата ще ви научи кои са истинските ви приятели. Ще разберете на кого можете да разчитате, кой ви разбира и изслушва със съпричастност, без да ви осъжда, и дори кой може да ви подаде ръка, ако имате нужда от нея. 

Кой казва, че да си сам е лошо?

Въпреки че много хора бягат от самотата, да бъдеш сам е здравословно, защото това е възможност да опознаеш по-добре себе си, да разбереш какво те мотивира, какво те вълнува, какво харесваш. Не се нуждаем от партньор, който да ни допълва. Наслаждавайте се на свободата и когато се появи подходящият човек, той ще бъде добре дошъл, но е много важно да не развивате зависимост към партньора.  

altНе е добре да се задоволявате с когото и да било само заради това, че сте с някого

Важно е да не влизате във връзка само заради това, че имате някого. Разделите ни дават важния урок, че не е здравословно да се задоволяваме само с някого. Помислете добре какво искате от една връзка и изчакайте подходящия човек, защото той със сигурност ще се появи.

Очевидно е, че раздялата може да бъде много трудна за преодоляване. Необходимо е време, за да се излекува сърцето, но когато нещо не работи, е по-добре да го прекратите. Прегледайте последните си връзки и вижте какви уроци са ви дали и какво можете да направите по-добре следващия път, за да се движат нещата в желаната от вас посока.

 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

7 урока, които можете да научите след раздяла - 1.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: