3-те лица на любовта

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 

Полянка с маргаритки...
Представи си безкрайно поле осеяно с бели маргаритки.Пролет е...
И ти вървиш по пътя, криволичещ сред тая полянка...

 

Изведнъж, сред стотиците, хилядите маргаритки, една привлича твоя поглед. Колкото и да си приличат всичките, точно в тази има нещо, което необяснимо и непреодолимо те привлича. Отиваш до нея, навеждаш се и... Откъсваш я! Искаш да е само твоя. Само и единствено твоя! Не се замисляш в този миг, че с това я убиваш, не го осъзнаваш.

Просто я откъсваш и продължаваш по пътя си... Удовлетворен! Макар и само временно...
Това е СТРАСТ!

* * *

Пак си представи същата полянка с маргаритки...
Ти пак вървиш по тясната пътека сред тях. И отново една от всичките привлича твоя поглед...


Приближаваш я, навеждаш към нея. Очите ти не виждат вече нищо друго. Протягаш плахо ръка към нея, но не смееш да я докоснеш, страх те е да не я нараниш. Иска ти се да си останеш там до нея завинаги, дори да умреш с нея там, споделяйки всяка секунда от краткия и живот...
Но... в следващия момент отнякъде полъхва лек ветрец и донася до теб аромата на друго някакво цвете... Не можеш да устоиш на този аромат. Забравяш всичко друго и тръгваш към посоката от която той се носи. Онази маргаритка си остава там, в някое кътче на сърцето ти... Твърде много неща са останали неизживяни и несподелени, но вече няма връщане назад...
Това е ЛЮБОВ!

* * *

Отново крачиш по същата пътека.
Навсякъде около теб е осеяно с бели маргаритки - стотици, хиляди, милиони може би... И отново една от тях те грабва, пленява те с нещо, за което не намираш логично обяснение.


Отиваш при нея и... оставаш там. Не искаш да се отделиш дори за миг от нея... Искаш да си там, до нея и с нея. Завинаги!
Тя се превръща в твоя свят... Правиш всичко по силите си, за да удължиш живота и... И оставаш там, до своята маргаритка, до последния и миг на тая земя... Верен на нея. И на себе си...Това е ОБИЧ!

жените.нет


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

3-те лица на любовта - 4.0 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: