Подовата настилка определя дизайна на стаята

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Изборът на подовата настилка за отделните помещения е едно от най-трудните решения за семействата и специалистите дизайнери. Причината е, че трябва да се комбинират едновременно личния вкус и усещане за естетика с практичността и удобството. Все пак, това е повърхността, върху която всеки ден семейството ви стъпва, сяда, лежи т.н. Подът е и най-предпочитаното място за игра на децата ви като малки.

В повечето случаи видът на подовата настилка определя и цялостния дизайн на помещението. В зависимост от това дали е дърво, теракота, килим и др., в какъв цвят са, как са комбинирани, ако са използват няколко материи, се определя и видът на мебелите, аксесоарите и всичко останало в помещението.

Експертите дизайнери съветват семействата преди да вземат решение относно вида на подовата настилка, да си зададат няколко въпроса. В зависимост от отговорите им много по лесно ще направят избора си.

Като начало си отговорете на въпроса:


 

  • Колко човека ще живеят в жилището ви и кои от тях ще използват най-често даденото помещение (особено внимание обърнете на децата).
  • Дали дадената стая ще се използва ежедневно?
  • Имате ли домашни любимци?
  • Ще бъде ли изложен подът на постоянна влага?
  • Колко често се налага да бъде почистван?
  • Каква атмосфера възнамерявате да създадете в помещението?

Изборът опира главно до личен вкус. Някои харесват плочки, други дърво, трети килими. Случва се да се комбинират в едно помещение и трите неща.

  1. теракотата предлага почти неизброими варианти като десени, дизайн, форми и т.н. Проблемът обаче е, че теракотеният под е много студен и затова едва ли е най-добрият избор, в случай че търсите ефекта на уюта
  2. дървеният под пък има натурална красота и елегантност, допринася за създаване на атмосфера на уют, не е студен, дори ако стъпите боси по него
  3. килимът и мокетът са друго решение. Обикновено се слагат в по-интимни помещения, понеже там по-често се ходи бос. Те са много добри и като изолатори - но пък се почистват трудно.

снимка:фликр
удома.ком

Подовата настилка определя дизайна на стаята - 3.8 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: