Nissan NV200 Concept

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 

Nissan NV200 е концепция - мини ван предназначен за нуждите и работата на морските биолозии фотографи. Интериора на колата е подвижен офис за специалистите, а дизайна му е вдъхновен от подводния живот.


 

 

Концепцията е сътворена от 2 екипа, японският - NDC - Nissan Design Center и англииският - NDE - Nissan Design Europe. Японският екип бе ръководен от Риочи Кураока, английският пък от Стивън Шуорц , дизайнер на екстериора - Мартин Уларик, дизайнер на интериора - Хиронори Ойама.


Желанието им е било да създадат динамична, специализирана кола с всички нужни инструменти за професионална работа, която в същото време да е и радост за окото с аестетиката си.


Главен акцент на дизайна е патентованият им, плъзгащ се назад багажник с място за фотографски или други специализирани принадлежности. Когато колата е на път, така нареченият багажник се прибира в черупката си и при пристигането на желаната за работа дестинация е готов за употреба плъзгайки се така, че да даде лесен достъп до багажа. При пълното отваряне на багажника, за устойчивост има падащи крака, които служат за опора и сигурност.

 

Докато багажникът е навън, вутрешността на колата се превръща в работен офис с падаща работна маса и 2 плоски монитора н акоито могат да се обработват картини. Натурална светлина осветява офиса от малко прозорче над мониторите.

Във вътрешността на колата са побрани също малък хладилник и комплект за първа помощ и душ. Електричеството за душа, хладилника, компютъра и другите ел. неща идва от малък генератор, който се зарежда със слънчеви панели разположени на горната част на плъзгащия се багажник. Когато са изложени на пряка слънчева светлина батериите се зареждат независимо от това дали колата се движи или не.


Може би единственото нещо в дизайна на колата, което не е директно свързано с океана е дървеният абаносов под, който създава чувството за уют и топлина в икаче работната обстановка.

В екстериора на колата са ползвани свободно предупредителни знаци, взети на заем от екипите и съораженията за гмуркане.


 

 

 

 

 

 

 

карбодидизайн.комПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Nissan NV200 Concept - 1.8 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: