Геврек и математика за закуска

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Математически вярна закуска !


Не е толкова трудно да се разреже геврек на две еднакви половини, които са свързани като две звена от верига.За да започнете трябва да опишете 4 ключови точки.За начало на координатната система, избираме центърът на геврека.Точка А е най-високата точка по направление+X .Точка В е там , където +Y координатата влиза във геврека. С е най-ниската точка по  -X координатата, а D е мястото , където -Y излиза от геврека.
Прекъснатите линии служат само да помогнат да си представим геометрията.За да се отреже геврека не се нуждаем от никакви рисянки по него.линията на сряз се описва от ABCDA , като плавно завива от точка към точка.Червената линия е идентична на черната, но завъртяна на 180 градуса по Z.Идеален нож би могъл да влезе по черната линия и да излезе по червената.
Практиката обаче показва , че става с два сряза, които се срещат.Повърхността на сряза всъщност е лента на Мьобиус
-
тримерна конструкция, образувана от дълга правоъгълна лента, която се усуква по дължина на 180 градуса и след това двата ѝ края се слепват.
След сряза двете половини мотаг да бъдат отделени, но те остават свързани като звена на верига, през отворите си , така че като си купувате геврек , избирайте с по-голям отвор.
Положителната страна е ,че ако намажете и двете повърхности с крема сирене , ще получите малко повече сирене , отколкото ако беше направен обикновенният, прав сряз  :-)Бон Апети !


ArtIvet.com
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, ДворниПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Геврек и математика за закуска - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: