Три икони, които защитават здравето на семейството

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
alt

Българите с гордост носят в домовете си старинни икони, посветени на Спасителя, Божията майка и светците-лечители. Във всеки дом трябва да има поне една или две икони, които пазят здравето на семейството, тъй като това е безценно благо, което получаваме от Бога и за което трябва да се грижим всеки ден.

Съхранявайте иконите, които защитават здравето на семейството ви, в дома си, след като ги осветите в църквата. Молете се всяка вечер на любима икона на Исус и Дева Мария или на някой от светците, които все още правят чудеса за здравето на вярващите. Всички икони ни помагат да се доближим до Бога и ни укрепват чрез молитва във всички трудни моменти от живота. Но някои от тях по-специално са икони, които защитават здравето на семейството.

Икона на Дева Мария - Извор на изцеление


alt

Живата вода на живота е символ, който защитава цялото семейство и здравето на всеки негов член. В много домове вярващите имат икона на Дева Мария, която държи бебе на ръце, изобразена до Извора на изцелението. В някои от светилищата се казва, че Дева Мария е "неугасващ извор на жива вода" или извор на живот, тъй като тя е рожба на Божия син.

Това явление ни показва, че Божията майка има и лечебна сила. Тя ражда живот, защитава живота и здравето. Ето защо всички икони на Дева Мария в домовете ни са полезни за здравето на семейството. А тази икона на Лечебния извор има специална роля, напомняйки ни, че трябва да се покланяме на Богородица, когато се нуждаем от силата на "живата вода", за да излекуваме себе си и да предпазим децата си от болести и болки.

Икона на Света Параскева

Иконата на Света Параскева е известна като чудотворна икона. Много болни и страдащи хора са намерили облекчение , покланяйки се на иконата и мощите на светицата. Много българи имат в домовете си иконата на Света Параскева, която е една от най-мощните икони, защитаващи здравето на семейството.

Молитвите към Света Параскева и нейните икони ни помагат и облекчават болката ни, дават ни сили да се справим, когато здравето на близък човек се влошава. А светицата често върши чудеса за здравето на децата, жените и всички страдащи. Тя посвети последната част от живота си на най-потиснатите, нуждаещите се и страдащите и нейната саможертва помогна на много души.

altИкона на Свети Нектарий - избавител от болести

Българските християни особено ценят свети Нектарий Егински, който се смята за велик лечител и защитник на тежки, неизлечими болести като рака. Много вярващи се уповават на лечебната благодат на този светец и вярват в чудесата, които той е извършил по време на живота си и след смъртта си.

Много години след смъртта му тялото на светеца е открито непокътнато, невредимо и обсипано с благоуханна смирна. За чудесата на този светец са написани много книги и свидетелства, особено в родната му Гърция, но някои от тях са преведени и на български език. Всяка година стотици българи вярващи отиват в манастира, основан от свети Нектарий Егински, и се молят за здраве.

Иконата на този светец е една от най-обичаните икони, която защитава здравето на семейството и прави чудеса за душите, страдащи от болести.

 
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Три икони, които защитават здравето на семейството - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: