Бебето ми има диария. Дали е от зъбките?

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

За диария говорим когато бебето има чести изхождания с рядка консистенция – от течна до кашава. Често има патологични примеси като слуз и кръв. Наличието им е алармиращ симптом и изисква незабавна лекарска намеса.

През първия месец ако бебето е само на кърма изхожданията нормално са чести , с кашава консистенция със златистожълт цвят – това не е диария. В по – късна възраст редките изхождания са вече патология.

 

Почти винаги родителите я свързват с храната или с никнене на зъбки. В 90% от случаите грешат – тя е проява на инфекция. Първото което трябва да направим е да поставим детето на диета. Изключват се всички пюрета, сокове, каши и др. Ако детето е на изкуствена храна е удачно да се премине на диетично мляко – Милупа HN25, Лечебна Хумана, All 110 и др. Приема на течности трябва да се увеличи.

Уместно е да се използуват прахчета от рода на Смекта, Ентерол, Хидрасек и др. Дозата е от ½ до цяло прахче разтворено в 50 мл. вода. Ако не се овладее диарията да един ден е необходим лекарски преглед.д-р марио.ком


Бебето ми има диария. Дали е от зъбките? - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: