Паническото разстройство може да предизвика гастроезофагеален рефлукс

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Какво причинява рефлукса?
Паническота разстройство може да доведе до гастроезофагеален рефлукс /ГЕР/, това твърди американският лекар Stuart Shipko, който е специалист в областта на тревожните разстройства.
Гастроезофагеален рефлукс означава, че стомашното съдържимо се връща отново в тръбата, която води от стомаха към гърлото. Този процес причинява киселини, парене, оригване, болка и подуване в стомашната област. Когато поне два пъти седмично получавате киселини, тогава говорим за гастроезофагеален рефлукс.
Не всички киселини, които изпитвате са предизвикани от гастроезофагеалното разстройство. Много от тях имат друг произход. Но киселините причинени от гастроезофагеалното разстройство могат да предизвикат увреди на хранопровода и язва.

Описание на рефлукса
Когато се храним, храната пътува по хранопровода. Той е отделен от стомаха посредством клапан, който се отваря, за да премине храната и след това се затваря плътно, което пречи на храната да се връща обратно. В много случай обаче, клапанът не прилепва плътно и част от храната, заедно със стомашните сокове се връща обратно, което причинява паренето и силните киселини.

Какви са симптомите?
Основният симптом на гастроезофагеалния рефлукс са киселините. Тях може да ги усещате като топлина, парене,болка зад гръдната кост. За да бъдете диагностицирани с гастроезофагеален рефлукс е необходимо да получавате, подобни симптоми и през нощта.
Ако имате болки зад гръдната кост, е необходимо да отхвърлите възможността, те да са причинени от проблеми със сърцето.
Симптомите на парене при гастроезофагеалния рефлукс се получават след хранене.
Болката, която идва от сърцето се чувства като налягане, тежест, скованост. Тези симптоми се получават обикновено след като сте извършвали тежки физически дейности.

Как се диагностицира рефлукса?
Вашият лекар ще ви назначи медикаменти, които намаляват или блокират киселините. Те включват H2 блокери или инхибитори на протонната помпа. Ако след приемането на лекарствата симптомите изчезват, значи вие страдате от гастроезофагеален рефлукс.
Как можете да управлявате гастроезофагеалния рефлукс?

Това може да стане като спазвате следните принципи:
1. Откажете се от тютюнопушенето
2. След като се нахраните изчаквайте 2-3 часа преди да легнете
3. Спете на висока възглавница
4. Намалете теглото си, ако то е наднормено
5. Не носете тесни дрехи в областта на стомаха ви, защото това увеличава натискът върху него
6. Хранете се често и по-малко
7. Използвайте дъвки и бонбони. Те увеличават слюнката.

европеа.комПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Паническото разстройство може да предизвика гастроезофагеален рефлукс - 4.0 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: