Нова измама по телефона – турски кандидат младоженци остават без обещаните булки и без парите си!

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

измама по телефона с булка

За измамите по телефона всички сме чували. На някой даже са ни са се обаждали. По-смелите граждани даже се опитаха да ги заловят, но полицията им се изсмя със служебен тон.

След като „овършаха” пенсионерите и разтупкаха сърцата им с измамата за попадналото чедо в автомобилна злополука телефонните измамници се насочиха още по-дълбоко и решиха да прескочат от родителската обич към любовните мераци.

Новата схема включва застаряващи мераклии от турски произход желаещи да си намерят булка в нашенския район, съобщава вестник "Новинар".Бандитите зарибяват стари ергени сред турците в България, за които чрез обяви или от слухове са разбрали, че искат да си купят български булки. Обажданията се правят от граничните райони в Северна България, където се ловят и румънските оператори. 

Измамниците звънят на кандидат-жениха и му казват къде да преведе сумата за бъдещата си съпруга. Веднага след като изтеглят парите, измамниците изчезват яко дим. Предимството на крадците е, че измамените си мълчат от срам за положението си.

Измамниците са гастрольори от Шумен, които прихващат сигнала на румънските оператори в Силистра. Използват прима карти и това много ни затруднява при локализирането им, обяснили от МВР.

И преди да нападнем полицията и да я обвиним в бездействие нека споменем, че местната полиция в Силистра се оплака, че преди два месеца заловили престъпна група, която се занимавала с измами по телефона. Съдът обаче им определил наказание пробация. Пробация!! Едва ли някой би се почувствал обезвъзмезден от подобно наказание. Дали пък това няма да е капката, която ще прелее чашата и по-окумуш гражданите вместо да се опитват да заловят измамниците и да ги предадат в полицията няма да ги причакват с няколко здрави приятели и подходящи сопи?


измама по телефона с булка

Това не е първият опит за измама на мъжете копнеещи за женски ласки. През лятото на миналата година пък турска агенция съобщи, че хитри нашенки с перфектен турски език завличат наивници от Турция с огромни суми. Българките завързвали запознанства в интернет, като разказвали сърцераздирателни истории и зовели за помощ. Момичетата пишели, че "са в затруднено положение", че са самотни или че ще ги омъжват насила за мъж, когото не обичат. След това молели увлечения турчин да им изпрати пари, за да отидат при него. След като получели парите обаче, жените спирали кореспонденцията и изчезвали. Сред ужилените имало не само ергени, но и семейни мъже.

Едно само не ми е ясно, очевадно е, че хората занимаващи се със измамите имат огромен потенциал за генериране на интересни идеи и са отлични актьори. Толкова ли не могат да използват дарбите си за нещо градивно, вместо за измами?

Силва Коен

 

 чудеса.нет  

 

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Нова измама по телефона – турски кандидат младоженци остават без обещаните булки и без парите си! - 4.3 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: