И стълбището заслужава внимание

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Въпреки че стълбището е основна характеристика на всяка къща и мезоне и до голяма степен диктува индивидуалността на жилището, то често остава пренебрегнато. Важно е да знаете, че то е изключително важна зона, която функционира като свързващо звено между останалите помещения на дома. Затова му придайте характер като изберете подходящо декораторативно решение. Предлагаме Ви един вариант в ментово зелено, като Вие може да замените цвета с друг.


Модерен силует

 

Ако Вашето стълбище е на повече от десетина години, вероятно се нуждае от освежаване, за да придобие модерен и съвременен облик. Най-лесно това може да бъде постигнато чрез подмяна на перилата. Разбира се, можете да закупите метални, но ако сте с ограничен бюджет и време, спокойно може да поръчате отделни дървени елементи с издължен силует. Оцветете ги в сребристо, златисто или в неутрален цвят. За да удължите живота на новото стълбище, а и за да си спестите почистването, може да тапицирате със специална пяна или гумирана материя повърхността на парапета.


Контрастни стълби

 

За настилката на коридора и стълбището Ви препоръчваме да изберете ламинат или естествен паркет с повишена устойчивост на износване. За да създадете по-драматичен облик, използвайте тъмни и по-светли дъски, с които да оформите райе.


Градирайте цвета

 

В конкретния случай зеленият цвят е водещ, но той може да бъде заменен с жълт, оранжев, син или неутрален. Разделете стените на няколко хоризонтални ленти, като в основата използвате по-тъмен нюанс, а в горната част по-светъл. Това решение ще създаде усещането за височина, а и ще подчертае динамичната роля на стълбището.


Светлината

 

Вместо стандартните осветителни тела, използвайте нетрадиционни – например спот лампи позиционирани върху декоративни стоманени въжета.


Акцентите

 

За да подчертаете модерния силует на стълбището, заменете традиционните картини и фотографии със светещи неонови форми. Те имат деликатно излъчване и могат да се ползват като самостоятелен източник на светлина вечер.


Съвет

• Когато стълбището е сравнително ограничено и тясно, специалистите препоръчват при тонирането на стените, вместо на един единствен цвят, да заложите на няколко широки ленти в сходни нюанси. Те създават илюзия за обем.
• При създаване на раирана настилка винаги използвайте ламинат или паркет с еднаква дебелина. В противен случай ще се образуват неравности, които няма как да отстраните в последствие.

сграда.ком


И стълбището заслужава внимание - 2.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: