Как да обзаведем дневната стилно

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Дневната е огледало на нашата личност, затова всеки компромис по време на обзавеждането е недопустим. Ако Ви предстои ремонт или просто искате да освежите холното пространство, ето няколко практични и полезни съвета, които ще Ви предпазят от неточности.

Започнете от материите и цветовете

Първото, което правят дизайнерите, е да определят цветовата схема на дадено помещение. Затова съветът ни е и Вие да постъпите така. За целта е добре да посетите няколко големи магазина за платове и текстил. Обикновено в тях
изборът е по-голям, можете да сравнявате отделните материи, а също и да получите мостри от тях. Освен това много често на тези места се предлагат и допълнителни аксесоари като килимчета, пана или възглавници. Доверете се на вътрешния си инстинкт и чувство за естетика.


Ще Ви издадем една малка тайна – щампованият текстил придава свежест на всяко помещение. Освен това лесно се съчетава с други основни цветове. Когато избирате подобен текстил, имайте предвид, че големите шарки са подходящи за големи помещения, а малките придават деликатност и финес на ограничените пространства.

 


Направете крачка назад

Едва ли искате дневната да бъде претрупано и неспокойно място, в каквото би се превърнало, ако използвате твърде много различни цветове, материи, щампи и т.н. Затова търсете баланса.

Добре е да започнете с изготвяне на проект като първото, което отбележите е мястото на прозорците, вратите и осветителните тела. По този начин ще имате визуален поглед и по-лесно ще може да прецените кое къде да поставите.

 

В случай, че стаята е с компактни размери изберете едноцветно решение за дивана (както и за другите големи предмети), защото той е един от сравнително големите мебелни модули, който може да създаде дисбаланс.


При наличието на многобройни прозорци, също избягвайте шарени решения. Щамповани могат да бъдат по-дребни детайли като декора на завесите, а не те самите.


Какво да и какво не• Използвайте мебели с различни височини – така ще създадете динамика и уют.

• Позиционирайте осветителни тела в различните зони на дневната.

• Не е добра идея в интериора на дневната да присъстват единични столове. Когато някой от гостите Ви използва такъв стол ще се чувства отделен от останалите, което не е никак комфортно. Вместо това използвайте двойки столове.

• Старите аксесоари, а също износените килими и възглавници трябва да бъдат заменени с нови.

• Винаги мислете как би погледнал един външен човек на Вашата дневна, какво би му направило добро или лошо впечатление.

сграда.ком

 Как да обзаведем дневната стилно - 4.3 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: