Уникален килим се бори с глобалното затопляне

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
В проблемите за глобалното затопляне се включиха и дизайнерите от NEL.


Колективът е изцяло от мексиканци и включва имената на Рикардо Касас (Ricardo Casas), Алехандро Кастро (Alejandro Castro), Хектор Есраве (Héctor Esrawe), Емилиано Годой (Emiliano Godoy) и Сесилия Леон де ла Барра (Cecilia León de la Barra).


За испанската текстилна компания Nanimarquin, те озработват своя Global Warming Rug, който изобразява безпомощна полярна мечка върху свободно плуващ айсберг, следствие от топенето на ледовете и променящият се климат.

 

Уникалният килим е представен от Nanimarquin пред публиката по време на Международния панаир за мебели във Валенсия. Това, което го прави толкова интересен е, че той оригинално противопоставя удобството и мекотата на килима с един тежък за обществото проблем като глобалното затопляне.


Global warming е част от последния каталог на Nanimarquina, който ще бъде представен по време на изложбата Feria Internacional del Mueble във Валенсия, която ще се проведе от 23-ти до 27-ми септември тази година.


Мексиканският екип от дизайнери създава NEL като реално съществуваща платформа за експерименти. Целта им е да създават и представят проекти фокусирани върху идейната, а също и шеговита страна на вътрешния дизай. NEL не се боят да заемат определена политическа или естетическа позиция, пишат още от Dezeen.

 сграда.ком

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: