Рецепта за природен аспирин при обострена язва

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
природен аспирин

Като имаме предвид, че язвата на дванадесетопръстника има възпалителен характер, основно лечебно средство трябва да бъдат растенията, които се справят успешно с това явление. Съществуват няколко вида противовъзпалителни билки, които се различават по своя ефект.

Към първите спадат растенията, съдържащи танин. Представители на тази група са дъбовата кора, съплодията на елхата, корените на червеното подъбиче, листата и корените на глухарчето. Освен противовъзпалителния и дъбилен ефект, тези растения помагат за образуването на защитна белтъчна покривка върху лигавицата на червата.

 Втората група са билките, съдържащи природни салицилати (аспирин). Представители на тази група са върбовата кора, малиновите листа и др.

За разлика от химичния аспирин, който действа разрушително върху лигавицата на стомаха и на дванадесетопръстника, посочените помощници от растителния свят не само лекуват възпалителните процеси, но и помагат за регенериране на увредената тъкан.

ЛЕЧЕНИЕТО ИЗИСКВА ВОЛЯ И ПОСТОЯНСТВО
Трябва да споменем необходимостта от растителни адаптогени, усилващи всички възстановителни процеси в организма. Както е известно, към тази група се причисляват елеутерококът, женшенът, родиолата.
Но язвената болест на дванадесетопръстника диктува своите условия за прилагането на тези растения - не като водна настойка, а само като отвара.
Отлично ранозаздравяващо и повишаващо защитните сили на организма свойство притежава лекарството от домашно алое и мед. То е полезно не само за току-що появила се язва, но и за профилактика и лечение на хроничната.

Как се изпълнява рецептата?

Вземат се 500 г листа от 3-5-годишно цвете, което не е поливано 2 седмици. Слага се за 5 дни на хладно, добре проветриво място. След това се смила в месомелачка, добавят се 500 г затоплен мед и 0,5 л домашно червено вино. Изсипва се в съд от тъмно стъкло и плътно се покрива. Стои на хладно 7 дни.

Режим на приемане:
• първа седмица - по 1 ч.л. 3 пъти дневно един час преди ядене;
• втора седмица - по 1 супена лъжица 3 пъти дневно;
• трета седмица - по 2 супени лъжици 3 пъти дневно.
При психоемоционални натоварвания язвената болест рецидивира. Затова е добре да си спомним и за една друга група растителни средства, необходими при язвената болест.


билки обострена язва

Това са успокояващите билки с меко действие:
- валериана;
- мента;
- маточина.
Разбира се, лечението на язвата е труден процес, който изисква сила на волята и определено мъжество, но усилията си струват. Фитотерапията се провежда в продължение на не по-малко от 2-2,5 месеца при обостряне и не по-малко от месец с профилактична цел и междусезонно.
 блитц.бгПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Рецепта за природен аспирин при обострена язва - 4.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: