Какво не достига в организма ви?

( Votes )
Оценка на читателите: / 9
Слаба статияОтлична статия 
Можем да разберем по-добре организма си ако обръщаме внимание на неговите "викове". Какви са тези "викове" това са позивите и желанията, които са нехарактерни за нас или са прекалено силно изразени. Тялото ни е съвършенна машинарийка, която се опитва да се поправи сама непрекъснато и да си набави липсите, които сме и нанесли с безразборно хранене или с боледуване. 
Как да разберем от какво се нуждае организма ни? Какви са признаците и какво точно трябва да му набавим?

Ето някой разгадани от науката зависимости:
Какво не достига в организма
Прекомерно желание за сирене или кашкавал? Тогава ви липсват калции и фосфор! Можете да ги набавите чрез мляко, броколи, извара, бадеми и др.


какво не достига в организма ви
Ако имате желание за пушени меса и колбаси, то най-вероятно имате недостиг на холестерин. Можете да набавите липсите с авокадо, червено месо, орехи, риби, зелени маслини.

признаци за недостив в организма на глюкоза
Ако често изпитвате желание да похапвате сладко, то може в организма ви да не достига глюкоза. Можете да си я набавите от природни източници като меда, плодовете, сладките зеленчуци, ягодите, пъпеши, дини и т.н.

признаци за недостив в организма на калции
Желанието ви за мазна храна пък подсказва, че имате недости на калций. Консумирайте повече млечни продукти, броколи и листни зеленчуци, грах.

признаци за недостив в организма на калий
Изпитвате любов към бананите? Похапвате често и по няколко. То това означва, че ви липсва калий. Можете да включите в менюто си патладжани, цвекло, домати, грах.

признаци за недостив в организма на магнезий
Ето я и всеизвестната любов и желание за шоколад. Значи имате нужда от повече магнезий. Включете в менюто си орехи, авокадо, плодове, листни растения, бобови.признаци за недостив в организма на Азот
Обичате да похапвате хляб и тестени изделия? Имате нужда от зот, а него можете да си набавите чрез продукти с високо съдържание на белтък. Такива са месото, рибата, ядките. Силва Коен
 
 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Какво не достига в организма ви? - 3.7 out of 5 based on 9 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: