Да почетем Гергьов ден с оригинални гозби и декорации за трапезата

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
 Щом зазеленее навън и наближава светлият празник Гергьовден. Че ще се пече агнешко - ще се пече, но дали това е достатъчно за да се създаде настроение и красота на празничната маса? 

Идеи за трапезата за гергьовден

Традиционно гозбите за Гергьовден са агнешко, за гарнитура с ориз с дреболии и зеленина от пресен лук и спанак. Сервират се богати салати и май до там приключват идеите за празника.
Както винаги ние от Ламята.ком искаме да ви представим нови идеи и оригинален подход към това да сте невероятна домакиня. Не, ние няма да ви напишем рецепта за най-вкусното агнешко, а ще ви дадем идеи как да направите празника забавен и страхотен с продукти различни от агнешкото месо.
Като начало нека е ясно, че символ на празника си е АГНЕТО. Именно затова ние направихме специална подборка на снимки, които сме уверени, че ще ви дадат безброй идеи. 

1. Питка за Гергьовден - ето една наистина страхотна идея за питка за Гергьовден. Тестото може да е такова, каквото обичате да месите обикновено, а само подредбата на питката да е с формата на рунтава овчица. Или да я поставите животинчето като декорация върху голямата погача. 

пита за гергьовден

2. Стадо агънца в салатата - няма как да не се усмихнете на тези сладурчета, направени от карфиол, маслини и очи от майонеза. 

Salata za gergiovden

3. Овчица от карфиол - с налични продукти като карфиол, картоф, моркови и чер пипер можете да сътворите агънце на трапезата за Гергьовден 

гергьовден трапеза

4. Цяло агне от карфиол
- ако желаете да имате цяло вегетарианско агне на празничната маса веднага ви предлагаме весела идея.

Цяло агне от карфиол

5. Агънца от сиренца - смешни коктейлни хапки, които ще са като малки, симпатични бижута на масата ви от ситена и крекери, украсени с ушички от маслини.
агънца от сиренца

6. Торта за Георгевците - тук вариантите могат да са много, но ние предлагаме две наистина запомнящи се торти с овце.

торта овца

торта овца

7. Сладкиши за Гергьовден - с машмелоус и бонбони

сладкиши за Гергьовден

сладки овце за Гергьовден

8. Декорация от фондан - агне

агне от фондан

9. Пуканки страхотни овчици - и разбира се накрая да гледаме филма с пуканки пред телевизора, но не какви да е а декорирани с овчици з празника. 

пуканки овчици

Честит Гергьовден! Честито на всички именници!

Силва Коен


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Да почетем Гергьов ден с оригинални гозби и декорации за трапезата - 3.6 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: