Биоразградими цигарени филтри със цветни семена

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Новаторска идея, стартирала от Великобритания, дава възможност изхвърлените цигарени фасове да се превърнат в нещо полезно за природата. Интервю проведено сред 10 милиона пушачи показва, че болшинството биха подкрепили новаторската идея и биха били доволни ако вместо да замърсяват природата те допринасят за нейното развитие.

Проблемът с фасовете, изхвърлени на неподходящите места, доби още по-големи размери след като пушенето на в закрити помещения бе забранено. Това изведе любителите на цигарения дим сред зелените площи и съответно отпадъния продукт от тяхното удоволствие започна да се превръща в един от най-сериозните замърсители. 

Цигарените филтри най-общо казано са съставени от синтетичния материал моноацетат. За пълното му разлагане в природата са необходими 15 години. Новаторската идея се състои в това, тези трудно разградими филтри да бъдат заменени от биоразградими филтри, в които има даже семена на диви цвета. Филтъра ще се разгражда в рамките на месец. В зависимост от времето и сезона с разграждането на филтъра ще се дава възможност на поставените в него семена да покълнт и цъфнат. Процентът на замърсяемост ще бъде сведен до НУЛА в края на процеса и дори ще има бонус - красиви растения и цветя!

Остава само да се надяваме и да чакаме!

Силва Коен /по материал от 
http://www.labioguia.com/ 

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: