Благодарността на спасеният гърбат кит

( Votes )
Оценка на читателите: / 15
Слаба статияОтлична статия 
благодарността на гърбатия кит

Женски гърбат кит се оплита в мрежа за раци. В опитите си да се освободи от въжетата и от висящите по него капани за раци животното се дооплита по цялата дължина на тялото си, плавниците, дори има въже минаващо през устата.  Рибар я забелязва на изток от Faralon Islands (извън Golden Gate) и вика помощ по радиостанцията си. В рамките на няколко часа пристига спасителен екип. Първоначалният ентусиазум бързо изчезва след като виждат, че единствения начин да я разплетат е като се потопят във водите до нея и прережат въжетата. Изплашеното животно може да убие спасителите си с един удар на опашката си. 

благодарността на гърбатия кит

Въпреки опасността спасителите се потапят и с извити ножове прерязват въжетата едно по едно докато я освободят. 

Усетила свободата си, женският гърбат кит заплувала в кръгове, радвайки се на волността си. След това тя се връща и всеки водолаз един по един побутва с глава показвайки благодарността си. Някой от тях казват, че това е най-невероятният момент в живота им!

благодарността на гърбатия кит

Спасителят прерязал въжето, минаващо през устата на кита казва, че грамадното око внимателно го следяло през цялото време  и това е променило същността му завинаги!

Не спирайте да помагате! Не спирайте да изразявате благодарността си и позволете да получите чуждата. Доброто ражда добро!

Силва Коен


 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Благодарността на спасеният гърбат кит - 4.7 out of 5 based on 15 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: