20 неща за които да помислите преди да остареете

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 Сайтът Quora провел изследване, в което попитал хора над 50 години какво биха посъветвали младите за да им е по-леко в бъдеще. Отговорите се оказали съвсем простички, но много правилни и мъдри. 

1. Спрете пушенето
спрете пушенето, откажете цигарите, тютюнопушене
Много от интервюираните твърдели, че ако сега имали втори шанс да се върнат в младините си първо биха отказали пушенето. Според тях тази "пътека" мирише неприятно, отблъсква хората, разваля зъбите и води до сериозни здравословни последици. Може би и за Вас е време да ги захвърлите!

2. Поддържайте добри отношения с родителите си
семейство, поддържате добри отношения с родителите си
Възможно е четейки тази статия да сте в обтегнати отношения с Вашата майка или баща, но хората прекосили по-голямата част от жизнения си път Ви съветват да възобновите отношенията си колкото може по-скоро. Дори да смятате, че отношенията ви са ужасни и няма разбирателство е добре да намерите начин да поддържате добри отношения. Семейните връзки са много важни - остарявайки ще го узнаете най-добре. 

3. Ползвайте слънцезащитен крем
ползвайте слънцезащитен крем
Сега се радвате на хубава, здрава и гладка кожа! Ако желаете след 30 години да се борите с кожен рак, бръчки, сухота, изтъняване на кожата, пета и т.н. То печете се на плажа без слънцезащитен крем!

4. Занимавайте се със спорт
Занимавайте се със спорт
Ако сега се занимавате със спорт и сте активни, то и на 50 ще можете да се радвате на тази привилегия. Спортувайте, поддържате теглото си и се грижете за здравословното си състояние. 

5. Научете се да пестите пари.
Научете се да пестите пари.
Дори и да е с малки суми или не особено редовно заделяйте пари за старини. Да, това е скучно и досадно, но наистина е необходимо. Ако започнете от сега то в бъдещето ще имате добра осигуровка за леки и приятни години.

 
6. Научете се да се радвате на това, което имате.

Щастието има много по-голямо значение отколкото кариерата или успеха. Ако се научите да се радвате на това, което имате ще сте един щастлив човек, независико колко имате.

7. 
Поставете си цели в живота и не отлагайте тяхното постигане
Поставете си цели в живота и не отлагайте тяхното постигане
Искате да си купите нов апартамент? Да напишете книга? Искате да завършете второ висше образование или да пробвате друга кариера. Не отлагайте! Започнете да се борите за целите си днес. Не утре, не следващите дни. Времетослед 30 години просто лети и няма да дойде така очаквания спокоен момент за да направите това, за което сте мечтали.

8. Наспивайте се.
Наспивайте се.
Спете достатъчно. Лягайте и ставайте по едно и също време. Избавете се от безсънието. Така Вие „презареждате батериите“ и това се отразява на здравето Ви в переспектива.

9. Грижете се за зъбите си.
Грижете се за зъбите си.
С възрастта проблемите със зъбите се задълбочават. Лечението им става все по-трудно и по-скъпо.

10. Купувайте спомени, а не вещи.
Купувайте спомени, а не вещи.
Вие – това е Вашия жизнен опит, Вашите преживявания. Тъжно е да се събудите на 50 и да осъзнаете, че имате скъпи вещи и нищо друго. Спомените никога не се обезценяват!

 

Продължение ...

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: