Как да направите работното си място по-зелено?

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 

Може би Вие искате да се направите нещо повече на работата си за едно зелено работно  място, но при тази икономика на фирмата не смятате, че вашият шеф би одобрил  скъпи зелени проекти. Какво повече може да направите, което да струва малко  пари?

Ето няколко идеи за това как да направите зелено  работното си място,те ще доведат до възвръщаемост на инвестициите до една година или повече .

 

 

 

 

 

 

Използвайте преработени лазерни касети  за принтера  - Те струват около половината на цената на новите  и така се предпазвате от използването  на галон мастило при пълненето на тонера. Качеството на лазерния принт е по-високо, а смяната на касетата е по-лесна.

В нормалните офиси, при премахване на две от четирите тръби на луминесцентни тела все още често се осигурява достатъчно светлина за работата на бюрата.

Датчици за движение - Инсталирайте ги в общите части като стаята за почивка, конферентните зали и бани, така светлините няма да светят по цяла нощ или ден.
  

Много информационни  отдели молят служителите си да оставятт своите работни компютри пуснати през нощта, така че да могат да се инсталират обновленията за  сигурност. Управлението на захранването за сигурност посредством софтуер, чрез компютърна мрежа можете да изключите всички компютри в края на деня.  Възвръщаемостта на инвестициите е обикновено три до шест месеца.Чаши за всички - Разберете колко за вашата компания са разходите за чинии, чаши и прибори за  еднократна употреба всяка година. Броят неизменно изненадва хората. Посетете местният магазин за домашни потреби и вземете някои евтини  чинии, чаши и прибори. Възвръщаемостта на парите вероятно ще бъде след няколко месеца.

Отопление и настройки за климатик - повечето хора работят според  времето, през което системата за отопление и климатика в стаята е до 22 - 26 градуса.
 

Рецоклиране: По-голямата част от отпадъците в бюрата обикновено са картон и хартия, това, от което имате нужда са повече кошчета и знаци за успешно прехвърляне на отпадъците.

Намаляване на потреблението на хартия - Насърчаване на споделяне на електронни документи и двустранен печат за да намалят разходите в офиса и покупките на хартия.Висока ефективност тоалетни - Най-новите тоалетни са или 1) с висока ефективност и използване само 1,28 литра вода на вълни или 2) двойна вълни галон с 0,6 и 1,6 галон вълни с опции.

Пазарувайте зелени неща за офиса... Когато избирате декорация за работата заложете на живи растения. Те ще освежат декора, въздуха и ще подобрят настроението Ви.

Разбира се има още много неща, които можете да направите за един по-зелен свят...

А Вие кои  идеи бихте използвали на работното си място, и които смятате, че ще е добре да се прилагат?

 

 Бианка Пеловска

 

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как да направите работното си място по-зелено? - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: