Намалява броят на (европейците )българите

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Всеизвестен факт е намаляването на раждаемостта в европейските страни, в това число и в България. Тенденция е в близките 20-40 години европейците да са със застаряващо население и последващи проблеми от икономическа и социална гледна точка.

В по-развитите страни като Англия, Германия и Холандия например се очертава и друго интересно явление, а именно липсата на промяна в броят на населението въпреки ниската раждаемост.  Налице е ниска раждаемост при коренното население на страните, но също и високата раждаемост при емигрантите. Страни като Германия, които са имали доста либерална политика за емигрантите вече имат проблем с наличието на прекалено много такива, като произходът им е най-често от мюсюлманските страни.

 

 

 

 

Новите граждани търсят своите права и се увеличават много по-бързо от коренното население и дори съществуват предположения, че след няколко поколения Европа ще бъде мюсюлмански континент.

Европейците пък са вдигнали възрастта за женитба на около 33 години. В Европа, както и в Япония хората имат по-висок жизнен стандарт и често пъти решават да имат по-малко деца и по-късно в сравнение със страните с по-нисък жизнен стандарт и по-малки възможности за работа и образование.

Как стоят нещата в България?

Според прогнозите през 2030 г. населението на България ще бъде 6,753 милиона души, а през 2050 г. - 5,923 милиона....В доклад на комисията за демографските процеси и тенденции в Европейския съюз се отбелязва, че през 2006 г. раждаемостта в страната ни е била 1,37 деца на жена, докато през 60-те и 70-те години на миналия век този показател е надхвърлял 2,07.

Раждаемостта е най-голяма при етническите роми, следвана от тази при етническите български турци и на последно място са българите.

Много от младите емигрират и създават семейства в чужбина заради невъзможността на държавата да задържи способните и младите  в страната предлагайки им работа. Не съществува  политика на страната за създаване на чувство за гордост, че са българи в младите и за това, че трябва да обичат родината си.

България, за разлика от много други европейски страни не полага почти никакви усилия за подкрепа на етническите български малцинства в чужбина. Те са забравени и дори когато подадат ръка за помощ от родината често пъти им обръщат гръб....

Накратко: Братя българи, положението никак не е розово, тъй-че правете любов за доброто на държавата!! :) 

 

 

 

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: