КОРАБ СЕ ВЪРНА ОТ БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК СЛЕД 90 ГОДИНИ

( Votes )
Оценка на читателите: / 53
Слаба статияОтлична статия 
корабът SS Cotopax
Кораб се върна от Бермудския триъгълник след 90 години. Всички сме чували истории за изчезнали в територията на Бермудския триъгълник кораби и появили се мистериозно без екипажа си. Ето, че сега сме свидетели и на това чудо – американският търговски коръб се появил в кубински води 90 години след като бил изчезнал.

 

Корабът SS Cotopaxi тръгнал от пристанището на Чарлтън, Южна Каролина към Хавана на 29 ноември 1926 г. с товар от въглища. Маршрутът му предвиждал да премине през бермудския триъгълник. Последно екипажа е провел разговор на 1 декември същата година, когато подава сигнал за бедствие, в който се говорело за теч в трюма. Издирването не довело до резултат и на 31 януари 1926 година корабът SS Cotopaxi бил официално обявен за изчезнал.


бермудския триъгълник 

На 18 май 2015 година кубинската брегова охрана попадна на плавателен съд, плаващ в открито море. Корабът е бил забелязан в крайбрежни води западно от столицата Хавана, във военна зона, която е забранена за корабоплaване. Поселедвалите опити на бреговата охрана да се свърже с екипажа  били неуспешни. Било установено, че съдът няма екипаж и се движи свободно по вълните.


бермудски триъгълник 

Разследването изумило всичко – станало ясно, че това е SS Cotopaxi –американски търговски кораб, изчезнал през декември 1926 г. в района на Бермудския триъгълник, съобщава порталът Segnidalcielo.

 

На борда не са открити никакви следи от хора. Единствената важна находка, която намерили, била дневника на капитан Мейера, служител през 20-те години на миналия век в параходната компания Clinchfield Navigation Company. В дневника не е записана никаква информация, която да насочи разследващите какво точно се е случило с кораба и екипажа.

 
кораб от бермудския триъгълник

След 90 години в неизвестност корабът SS Cotopaxi се завърна обгърнат в още повече мистерия. 


 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

КОРАБ СЕ ВЪРНА ОТ БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК СЛЕД 90 ГОДИНИ - 4.5 out of 5 based on 53 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: