6 признака, че пропилявате напразно живота си

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Твърде много хора живеят с усещането, че пропиляват живота си. Понякога те не виждат изход, а понякога изхода от безизходицата е толкова близо – на 6 стъпки разстояние. Шесте от най-често срещаните (и трудни за приемане) признаци, че животът ви не е това, което искате и трябва да промените начина си на мислене, за да постигнете щастие:

 6 признака, че пропилявате напразно живота си

1. Искате да отговорите на всички очаквания на останалите – Живеете живот, който не е вашия. Живеете така, както другите смятат за правилно... така, както родителите ви смятат, че е най-добре за вас, както приятелите, учителите, правителството и медиите мислят, че е най-добре. Толкова сте заети да удовлетворите всички останали и да се съобразите с очакванията им, че губите контрол над живота си. Забравяте какво ви прави щастливи, какво искате, от какво имате нужда и в крайна сметка забравяте за себе си. В действителност имаме един живот - тук и сега. Трябва го вземем в свои ръце и да не позволяваме другите да диктуват и направляват съдбата ни.

 

2. Търсите вината във всички останали, но не и във вас самите - Откажете се от нуждата да обвинявате другите за това, което имате или нямате, за това, което чувствате или не чувствате. Спрете да преотстъпвате на другите отговорността за вашия живот. Или вие имате власт над собствените си проблеми, или те ще вземат власт над вас. Това е!

 
6 признака, че пропилявате напразно живота си

3. Оплаквате се непрестанно - Постоянната нужда да се оплаквате от какво ли не - хора, ситуации и т.н. - не води до нищо освен до нещастие и депресия. Никой не може да ви направи нещастни, нито една ситуация не може да ви депресира, осен ако не й позволите. Чувствата не са резултат от ситуацията, а от това как гледате на нея. Не е лесно да се приеме, но това е истината. Вашият живот е такъв, какъвто го виждате. Не подценявайте силата на собствените си мисли. Погледнете на живота си от друг ъгъл и може да останете удивени от промяната.

 

4. Страх ви е от провал - Посредствеността е удобна, защото избираме да не опитваме. Защото е по-лесно да говорите как ще научите или направите нещо ново, отколкото действително да го направите. Защото мислите, че всичко е прекалено трудно, така че просто ще го направите "утре". Защото мразите работата си, но не търсите нова, защото е по-лесно да отхвърлите переспективите, които ви плашат.  Излезте от това състояние. Докато се размотавате и се каните да опитате, трябва всъщност да сте там, навън, и да се опитвате дори и да се провалите, да предизвиквате себе си, да учите нови неща, да се проваляте, напредвайки, колкото се може по-бързо. Желанието за успех трябва да надмогне страха от провал. Защото, ако прекалено много се страхувате да не се провалите, няма да направите това, което е нужно, за да успеете.

 

5. Оставяте страха да решава бъдещето ви. - Страхът е чувство, а не факт. Ние сами го създаваме. Всичко е в ума ни. Променете нещата отвътре и отвън всичко ще си дойде на мястото. Както казва Франклин Делано Рузвелт: "Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх." Помнете това. Не позволявайте на страха да решава бъдещето ви. Нека вашите мечти да бъдат по-големи от страховете ви и действията - по-силни от думите ви.

 6 признака, че пропилявате напразно живота си

6. Вярвате, че най-доброто е вече зад вас. - Това може би е най-трудното, но трябва да оставим миналото да си отиде! Да, никак не е лесно, особено когато то изглежда толкова по-добре от настоящето, а бъдещето - толкова несигурно. Но имайте предвид, че настоящият момент е всичко, което имате и с което някога ще разполагате. Миналото, което днес копнеете да се върне, вероятно сте го пренебрегвали, когато е било настояще. Не си причинявайте това отново. Не пропилявайте настоящето си с едно минало, което няма бъдеще. ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

6 признака, че пропилявате напразно живота си - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: