Комбинирани билкови рецепти за лечение на язва

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

- Смесват се в равни количества корени от черен оман, стръкове от жълт кантарион, стръкове от бял равнец, цветове от невен и плодове от копър. Две супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл. кипяща вода и се оставят да врят в нея в продължение на 3 до 5 минути. След прецеждане, така приготвената отвара се подслажда на вкус и се разделя на четири равни дози, които се изпиват, съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.

- Смесват се в равни количества листа от джоджен, листа от мента, стръкове от мащерка, стръкове от жълт кантарион и цветове от лайка. Две супени лъжици от така приготвената смес се заливат с 500 мл. кипяща вода и се оставят да престоят в нея в продължение на 15-20

минути. След прецеждане запарката се подслажда на вкус и се разделя на четири равни дози, които се изпиват преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.

- Вземат се цветове от лайка, цветове от невен, стръкове от риган, шишарки от хмел и плодове от кимион в съотношение 2:2:2:1:1. Две супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл. кипяща вода и се оставят да врят в нея в продължение на няколко минути. След прецеждане, така приготвената отвара се разделя на 4 равни дози, които се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.

- Смесват се в равни количества корени от девисил, корени от черен оман, корени от бяла ружа и сладък корен. Две супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл. кипяща вода и се оставят да врят в нея в продължение на десетина минути. След прецеждане, така приготвената отвара, се разделя на четири равни дози, които се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.

- Смесват се в равни количества ленено семе, корени от черен оман, плодове от копър, стръкове жълт кантарион и цветове от невен. Две супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл. кипяща вода и се оставят да врят в нея в продължение на 5 минути. След прецеждане, така приготвената отвара се подслажда на вкус и се разделя на 4 равни дози, които се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.

- Смесват се в равни количества листа от маточина, листа от мента, листа от живовляк, цветове от лайка, стръкове от риган и стръкове от жълт кантарион. Две супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл. кипяща вода и се оставят да престоят в нея в продължение на 15-20 минути. След прецеждане, така приготвената запарка, се разделя на четири равни дози, които се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.

- В 700 мл. току що завряла вода се пускат 1 щипка листа от живовлек и 1 щипка корени от черен оман. След 5 мин. се слагат по една щипка стръкове от жълт кантарион и листа от смрадлика. След още 2 мин. се слага и една щипка цветове от невен. На десетата минута от момента в който е завряла водата и когато сме пуснали в нея живовлека и черния оман, отварата се маха от котлона и с нея се заливат 2 супени лъжици от следната билкова смес, която е приготвена предварително: стръкове от змийско мляко, цветове от лайка, листа от мента, листа от маточина, плодове от копър или анасон и корени от бял оман. Съдът, в който се намират билките, се покрива отгоре и престоява така около 30 мин., след което се прецежда. От останалите около 600 мл отвара се приемат 4 пъти дневно по 150 мл. 20 - 30 мин. преди хранене и вечер преди лягане.

При склонност към кървене, на 7 - та минута след завирането (заедно с невена), във водата се пускат и по една щипка от билките овчарска торбичка и полски хвощ (стръкове).
При запек, заедно с живовлека и черния оман се пуска и една щипка кори от зарнастец.
Билковата смес, от която се прави запарката се приготвя по следния начин : лайката, липата, ментата, маточината, копърът ( анасонът ) се смесват помежду си в съотношение 1 : 1, а белият оман се прибавя в количество два пъти по-малко от това на останалите билки. Всичко се смесва добре и се съхранява в плик на сухо, тъмно и хладно място. В отделни пликчета се съхраняват жълтият кантарион, черният оман, невенът, живовлекът и смрадликата.
- Цветове от невен.
- Цветове от лайка.
- Листа от живовляк.

Изброените билки се смесват в равни количества помежду им. Две супени лъжици от получената смес се заливат с 500 мл кипяща вода и се оставят да престоят в нея в продължение на 20-30 минути. След прецеждане, така получената запарка . С нея могат да се правят и бани и компреси при наличие на варикозни язви или трофични кожни промени.
- Корени от черен оман.
- Листа от смрадлика.
Изброените билки се смесват в равни количества помежду им. Две супени лъжици от получената смес се заливат с 500 мл кипяща вода и се оставят да врят в нея в продължение на десетина минути. След прецеждане, така приготвената отвара се пие.

За тези които не обичат чайове или нямат време да ги приготвят е препоръчително 2 - 3 пъти дневно да приемат по 1 капсула от хранителната добавка " Невен + М", съдържаща екстракти от цветове от невен и лайка. Добро лечебно действие упражнява и трикратното дневно приемане на по една капсула " Кантарион +", съдържаща екстракт от стръкове от жълт кантарион и ценни за стомашната лигавица витамини и микроелементи.


здравница.комПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Комбинирани билкови рецепти за лечение на язва - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: