Органичната архитектура на Robert Harvey Oshatz

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Robert Harvey Oshatz е един от не толкова известните и грандиозни американски архитекти, но това далеч не значи, че оригиналното му творчество не заслужава внимание. Неговата архитектура се отличава с мекота, сливане с природата, екологичност и типичен и неподражаем стил.

Robert Harvey Oshatz създава едноименното архитектурно бюро през 1971 година и от тогава твори предимно оригинални фамилни къщи в Съединените щати и по специално в Орегон. Предпочитаните от него материали са природни - дървото и камъкът покриват основната конструкция от бетон почти изцяло. Въпреки, че използва такива “стандартни” материали, формите, създадени от Oshatz, са далеч от стандартното. Вълнообразните и дъгови линии и плоскости не са рядкост в неговото портфолио и придават на къщите му своеобразен природен и органичен стил. Сякаш са израсли сами на мястото на което са.

Според самия Oshatz “Архитектът е артист, създател, който логически свързва и показва еволюцията на естетическите структури, дизайнер не само на визуалното, но и на вътрешното пространство. Виждам архитекта като синтез на логика и емоция, човек, който разбира и може да изпълни мечтите и фантазиите на своите клиенти, независимо дали са самостоятелни личности, общности, семейства или фирми”.

архзин.комПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Органичната архитектура на Robert Harvey Oshatz - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: