Как да се държи един мъж на 1-ва среща

( Votes )
Оценка на читателите: / 15
Слаба статияОтлична статия 

1. Изглеждайте добре! Това не значи да сте облечен с костюм и вратовръзка, но можете да облечете готини дънки и тениска например. Подходящи са тениските с няколко копчета, като не закопчавайте до горе. Такива тениски стоят добре и с блейзър или яке. Заложете на любимите си дънки, само внимавайте да не са изцапани, мръсни или изхабени.

 

 

 

 

2. Не носете нищо с надписи с дебелашки шеги. Желателно е да не носите дрехи с името на някоя фирма или марката на дрехата на видно място, показността не е плюс.

3. Внимавайте с държанието си. То е много важна съставна част на успеха в срещата. Нито една жена не харесва грубите и невъзпитани мъже. Внимавайте също да не попаднете в другата крайност и да станете прекалено формален и сух в разговорите.

Слушайте внимателно събеседничката си. Не я прекъсвайте.

4. Не бъдете нито прекалено срамежлив и притеснителен (все пак нали искате и тя да Ви опознае), нито прекалено настъпателен (дамите често се плашат от това). Ако се държите прекалено приятелски рискувате да се озовете за дълго в позицията - просто приятел, така, че пофлиртувайте за да покажете намеренията си.

Ако много харесвате дамата съществува вероятност да сте по скован и притеснен и по- скучен и мълчалив от обикновеното. Знаем, че е лесно да се каже и трудно да се направи, но опитайте се да се отървете от това си чувство - щом е излязла с Вас - значи най-малкото Ви намира за забавен или симпатичен...Смело напред! 

5, Не разкривайте прекалено много от миналото си и не разказвайте за бившите си връзки, прекалените подробности за работата Ви или някой банков обир например също не са добре дошли.. с нов човек сте и не се познавате добре, за предпочитане е да освежите разговора с нещо забавно и за двамата. Не се оплаквайте от неща, които Ви вълнуват на първа среща.

 

6. Етикет! Погрижете се за маниерите си на масата! Внимавайте с алкохола (всеки си знае възможностите и да му мисли..). Яжте със затворена уста, дъвчете добре, не мляскайте, не сърбайте питиетата, не пърдете и т.н..... Ако успеете да я отвратите с вашата среща всичко е свършено...

Отнасяйте се с уважение към дамата.

 

7. Поемете инициатива - желателно е Вие като мъж да изберете заведението, в което ще отидете. Думи от рода на " кудето прецениш" и " за мен няма значение, ти избери" съвсем не са Ваш плюс.... Важно е мястото, което сте избрали да не е прекалено романтично, но и местният пъб не е решение...

За първа среща не е добре да  е през уикенда или вечер. Не я водете на ресторант при първата среща. Заложете на някое спокойно  заведение, което изглежда подходящо.

 

8. Не и купувайте цветя, плюшени мечета или каквито и да е подаръци на първа среща...нали току-що сте я срещнали....Това не прави добро впечатление!

 

9. Относно сметката... На първа среща е важно да се покажете като джентълмен и да платите цялата сметка, дори и ако тя предложи да си я разделите.... И оставете бакшиш, дамите ще го забележат и оценят положително.

10. Не оставяйте нещата така, че разговорът да се върти само и единствено около Вас. По този начин ще изглеждате арогантен и незаинтересован. Попитайте я къде работи, с какво се занимава и др., само внимавайте разговорът да не стане прекалено личен (все пак е 1-ва среща нали? :)  ). Ако имате чувство и на истина Ви бива в шегите се опитайте да я развеселите и разсмеете.

 

11. Правете искрени комплименти! Нее нужно да и кажете, че прилича на Джесика Алба ако това очевидно не е така...не правите услуга нито на нея, нито на себе си. Кажете и това, което Ви харесва на Вас в нея.

12. Разделете се с благоприличие. Прегърнете я и толкова, ако тя Ви целуне по бузата можете да отвърнете. В случай, че Ви даде телефонния си номер обадете и се до 2-3 дни.

13. В случай, че нямате намерение да и се обаждате повече, не го казвайте. Запазете обаче достойнството на дамата и се дръжте на ниво.

14. Помнете,че ако това е първа среща може би тя е също толкова нервна колкото сте и Вие , така, че не я съдете прекалено много...  Забавлявайте се! 

 

И накрая - за десерт - едно забавно видео за това как да НЕ се държите на първа среща: 

 

 

Бианка Пеловска

 

 

 


Как да се държи един мъж на 1-ва среща - 4.0 out of 5 based on 15 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: