И мъжете ще могат да раждат - а дали е толкова просто?

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
 

Заглавия от рода „Мъжете ще раждат в близкото бъдеще” зачестиха в пресата. Предъвкахме темите за клонирането и започнахме да забременяваме мъжете.

Но честно да ви каже, някак обидно е! Не защото жените се страхуваме, че някой ще ни изземе тази функция. Повярвайте ми бременността си има и негативи както и много положителни емоции. Обидно е, защото майчината утроба не е инкубатор или по-лошото съд, в който да се поставят слетите яйцеклетка и сперматозоид. И веднъж попаднали на топло те просто да започнат да се делят и оформят в малко човече.

 

 


Обидно е, да се смята, че бременността е просто забременяване и раждане. Между тези два процеса има хиляди други биологични действия, с които женското тяло отговаря на развиващия се в него плод. И да се смята, че с инжектирането на подходящите хормони нещата ще се компенсират никак не ми се врява.

Да си бременен е наистина голямо изпитание. Дамите минали през това съм убедена, че 100% ще ме подкрепят. Усещането за живота вътре в теб, за неговото шаване и наместване, за ритничетата и юмручетата определено надделява над кошмарното сменяне на настроенията, над тежеста, над болките в ставите, над дискомфорта и тичнаето до тоалетна на 5 минути.

Възможно е този си начин на поглеждане на нещата да разочаровам и обезсърчавам двойки, а защо не и необвързани хора искащи да си имат детенце и не успяващи да постигнат това по друг начин. Съжалявам за което. Но мисля, че всеки, който с грижа и обич иска да има дете няма да предприеме подобна авантюра. Защото всеки иска най-доброто за детето си. На първо място ще направи всичко възможно детето му да е нормално.

Да, възможно е след време и множество експерименти да е нормално да създаваме деца чрез клониране и забременявайки мъже, а защо не и изкуствени утроби. Но ключа към подобно бъдеще е «експерименти» и то не със зайци и мишки, а с ХОРА.Силва Коен

 

 

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

И мъжете ще могат да раждат - а дали е толкова просто? - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: