Магнетичната сила на усмивката в бизнеса

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

Китайска поговорка казва, че човек, който не може да се усмихва, не трябва да се занимава с търговия или да има магазин.

Най-голямото Ви предимство

Една от петте най-богати личности на света през последните 200 години е бил кралят на стоманата Андрю Карнеги. Той е познавал много добре силата на усмивката в бизнеса. 

бизнес поведение

 

 


 Бил е наясно,че не би постигнал успехите си ако не е имал това огромно свое преимущество - своята усмивка...Той започва лов за маркетинг специалист с усмивка, която може да разтопи света. Намира Чарлз Шваб, който става най-добрият изпълнителен директор и специалист по маркетинга, който светът е виждал някога. Неговияте успехи се дължат на неговата усмивка и учтивичт му начин на убеждение на другия, те помагат на Андрю да изкара милиони ...Помагайки на Андрю, Чарлз също става милионер..

 Разчупване на леда

Усмивката привлича клиентите, тя не само разбива леда между двама души, но също и повишава доверието в продавача. Той се чувства по-уверен, по- силен и е доказано, че този тип хора са предпочитани от клиентите. Също е вярно че един човек е много трудно да има много приятели ако не се усмихва.

Безпрепятствено плуване

Бизнесмен, който има усмивка на лицето и предлага качествен продукт може да е много добър състезател на пазара, когото никой да не може да победи.. Усмивката е най-ефективното Ви бизнес оръжие. Чрез нея можете да продадете всичко. Някои бизнесмени казват: " Как може да се усмихваме, когато ни горчи отвътре? Имаме хиляди проблеми, за които да се грижим..."Но те забравят, че точно усмивката е това, което може да ги ободри, да успокои нервите, да даде енергия на ума и да им помогне да плуват през водите на бизнеса като риби. Усмихвайте се по-често. Ако не можете да се усмихвате от сърце, усмихвайте се от лице. Скоро ще придобиете навика да се усмихвате.

 

бизнес етикет

 

Хората бягат от ядосаните индивиди

Американският билионер Хенри Дж. Кейсър се е издигнал от беден човек до влиятелен индустриалист благодарение на целеустремеността си и заразителната си усмивка. Животът му е бил толкова тежък и изпълнен с мизерия, че често му сее налагало да се насилва да се усмихне. Зареден с ентусиазъм и поразителна усмивка, той винаги е жънел успехи в бизнеса. Запомнете повечето хора избягват ядосаните, безразлични и намръщените бизнесмени, но винаги посрещат с рдост усмихнатият човек.

Накратко: Трябва да се научите да се усмихвате за да успеете в което и да е поприще, особено що се отнася до връзките с обществеността, маркетинга и мениджмънта..В случай че не сте заинтересовани то това да се усмихвате, то наемете хора във фирмата си, които да се усмихват често.

И най-важното: Усмивката се приема най-добре поднесена с учтивост!!

 

Бианка Пеловска

 

По материали от: ezinearticles.com

 

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Магнетичната сила на усмивката в бизнеса - 4.5 out of 5 based on 4 votes
Коментари (1)
Темата
1 Сряда, 12 Юни 2013г. 05:39ч.
онлайн магазин за лед осветление
Няма спор, че когато насреща ни се изправи едно усмихнато и мило лице сме по благосклонни да приемем това,което желае.Доказано е и повечето хора също се възползват от този фаскт.В което няма лошо, нека бъдем по усмихнати и добри както със себе си така и с околните и това ще ни се върне неимоверно. Усмивката привлича клиентите, тя не само разбива леда между двама души, но също и повишава доверието в продавача. Няма как този тип хора да не са предпочитани от клиентите. Също е вярно че един човек е много трудно да има много приятели ако не се усмихва. Хубаво е да предаваш своето щастие и на околните.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: