Искам да се влюбя БЕЗ ДА МИ СЕ БЪРКАТ !

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
 

Учените искат човек да контролира даже влюбването си. Те бърникат и ровят навсякъде. Сега са подпукали и любовта. „Сега” е силно казано, тъй като те май не оставяли тази работа на страна.Но дали обществото е дорасло за този тотален контрол? Може ли някой да ни гарантира, че няма подобни открития да бъдат използвани за пошли цели?

 

 

 

"Любовта може да бъде предизвикана от хапче или капки за нос", твърди експертът по поведението Лари Йънг от Университета "Емъри" в Атланта, Джорджия, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Ученият изследва химичната база на любовта. Той пише в сп. "Нейчър", че любовта е сложно психологично и емоционално състояние, в което най-важна роля играят специалните неврохимични вещества окситоцини. Според него биолозите скоро могат да сведат душевни състояния, свързани с любовта, до биохимична верига от процеси.

Най-новите изследвания на експерта показват, че доза от подходящия хормон може бързо и рязко да промени отношенията както между животните, така и между хората. Експериментите на Йънг показват, че впръскването на окситоцин в носа увеличава доверието и води до проява на съпричастие.

Йънг смята, че в бъдеще окситоцинът може да заздравява разклатени бракове, ако се използва подходящо хапче, съчетано със семейна терапия.

Според експерта любовта не е следствие само на един хормон, действащ в човешкия мозък. Изследвания са показали, че различия в гена, наречен "главен комплекс на тъканната съвместимост", който засяга имунната система, може да обуславят първоначалното сексуално привличане.

За мъжете пък изглежда, че хормонът вазопресин е по-важен.

В тази връзка учените очакват, че скоро могат да бъдат създадени нови видове лекарства за усилване на любовното чувство и за бързо лечение срещу безумна любов.

Нямам идея на вас дали ви се нрави тази представа за бъдещето, но за себе си бих искала да знам, че съм влюбена в някого, защото е успял някак си да ме накара да го сторя. Не искам да симпатизирам или живея с мъж, повлияна от хапчета или капки за нос.

Наречете ме назадничава, но бих се чувствала много по спокойна ако знам, че подобни открития не са направени. Искам да знам, че каквото и да изпитвам, то не е манипулация в следствие на пробутани ми тайно химикали и хормони. Искам АЗ да си бъда АЗ!
Силва Коен

 

 
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Искам да се влюбя БЕЗ ДА МИ СЕ БЪРКАТ ! - 5.0 out of 5 based on 4 votes
Коментари (1)
http://luxdograma.bg/
1 Сряда, 17 Април 2013г. 08:50ч.
pvc дограма
Всеки човек си е индивидуален и е нормално да има разлика между половете като това, че на мъжете хормонът вазопресин е по-важен и им е нужен .Трябав да сме благодарни, че има такива учени,които изследва химичната база на любовта, любовта е сложно психологично и емоционално състояние, в което най-важна роля играят специалните неврохимични вещества окситоцини. Според него биолозите скоро могат да сведат душевни състояния, свързани с любовта, до биохимична верига от процеси.Само си представям какви резултати ще излезнат, много е сложен човешкият организъм и психика.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: