Билките лекуват язвата

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
- Чудесно противо-болково и противо-възпалително действие при наличие на язвена болест упражнява приемането на запарки от цветове от лайка и от листа от мента. За приготовлението им е необходимо две супени лъжици от предварително изсушени и наситнени билки да се залеят с 400 - 500 мл кипяща вода. След престой от 10 - 15 минути така приготвената билкова запарка се прецежда и се разделя на 4 равни дози. Те се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън. В аптеките се продават спиртен извлек (тинктура) от мента. От нея е препоръчително трикратно дневно приемане на гладно на по 20 - 30 капки.
- За намаляване на дразнещото действие на стомашните и жлъчните киселини върху стомашната лигавица е препоръчително да се пият чайове от листа от живовляк и от цветове от слез. Техният лечебен
ефект се дължи на съдържащите се в тях слузни вещества.
- Подобно действие има студеният воден извлек от ленено семе или от семена от дюли. Той се приготвя като 1 супена лъжица от семената се залее с 400 - 500 милилитра студена вода. След престой от няколко часа така приготвеният воден извлек се прецежда и се пие в продължение на целия ден на малки глътки.

- Съществуват и билкови чайове, които ускоряват процесите на заздравяване на язвения дефект.Сред най - широко употребяваните от тях за лечение на язвата спадат тези от цветове от невен, от стръкове от жълт кантарион,от корени от оман и др. От тях се приготвя отвара, като за целта две супени лъжици от съответната билка трябва да ври десетина минути в 500 милилитра вода.
След престой от 10 - 15 минути и след прецеждане така приготвената отвара се разделя на 4 равни дози. Те се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.


здравница.ком


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Билките лекуват язвата - 4.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: