Готови диетични храни при лечение на разстройство при бебето и детето

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Лечебна Милупа HN25
Представлява смес от бананов и ябълков прах с млечен белтък, оризово брашно, царевично нишесте, глюкоза а лесно смилаеми растителни мазнини, с добавка на всички необходими за организма витамини и минерални вещества, вкл. желязо. Използва се 14% разтвор като заместител на млякото и 21% разтвор (каша) за по-голямо дете. Това е пълноценна храна, с енергийна стойност, близка до тази на млякото.
Подходяща е за кърмачета, по-големи деца и възрастни
с остра диария.

Лечебна Хумана HN
Пълноценна, лесно смилаема и добре поносима храна за диетолечение на диарии при бебета, деца и възрастни. Съдържа обезмаслено мляко, банани, лесносмилаеми и богати на линолова киселина растителни мазнини. Млечната захар е заменена с лесноусвоими декстрини и термично обработено царевично нишесте. Съдържа всички необходими витамини и минерални вещества. При нужда може да замества обичайната храна по-продължително време. Според възрастта на детето се използва в различни концентрации.
Не се дава обаче на деца с алергия към кравето мляко или непоносимост към млечна или плодова захар.

Алфаре
Лесноусвоима лечебна храна за бебета с диария. Белтъците са ензимно разградени, така че може да се използва, ако детето има алергия към белтъка на кравето мляко. Мазнините са лесносмилаеми (растителни), а въглехидратите са млечна захар и картофено нишесте. Алфаре е обогатено с необходимите витамини и минерални вещества, вкл. желязо, цинк, мед, йод и манган.
Схемата на хранене с лечебни храни се определя от лекуващия лекар.
Готовите диетични каши се приготвят с преварена
вода.


"Хранене на бебето" проф. д-р Л. Трифонова


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Готови диетични храни при лечение на разстройство при бебето и детето - 4.3 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: